Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
péntek - 2023. december 08.
-0.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 577 Ft
100 635 Ft
D 598 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A buszon vezetett le egy szülést a 149-es járat sofőrje

2023. szeptember 21. | 09:40

A buszra kevesebb ember szállt fel, mint amennyi nem sokkal később le.

Különös élményben lehetett része szeptember 18-án, hétfő este egy buszsofőrnek Budapesten. A 149-es busz éppen a Széll Kálmán téren állt meg, amikor sofőrje kitekintett a megállóra.

Ott egy állapotos asszonyt pillantott meg, akinek láthatóan fájdalmai voltak. Nem törődve semmivel megállt és leszállt, hogy megkérdezze az asszonyt, minden rendben van-e.

A nő elmondta a sofőrnek, hogy valószínűleg beindult nála a szülés. A 148-es busz sofőrje ezután gondolkodás nélkül felsegítette az állapotos kismamát a buszra, és lefektette.

Mivel a szülés beindult, már nem volt visszaút és a buszsofőr végig segítette a folyamatot. Közben egyébként már a mentőket is hívták, így ők is úton voltak a kismamához.

Amíg odaértek a helyszínre, a sofőr a legjobb tudása szerint próbált segíteni. Mire kiértek a mentők, nekik már csak a köldökzsinórt kellett elvágniuk, így a szülés sikeresnek mondható.

Az eset után az édesanyát és gyermekét is kórházba vitték további ellenőrzésekre. A hős buszsofőrnek többen is gratuláltak az eset után, még a foglalkoztató BKV Zrt. is kiadott egy közleményt az ügy kapcsán.

Korábban egyébként már többször előfordult, hogy egy terhes nőnél a kórházon kívül indult be a szülés. Nemrég két járőr nyújtott felvezetést egy autósnak, aki vajúdó feleségét vitte kórházba, ám már nem értek oda időben.

Depositphotos
Évente bő 400 órát dolgoznak ingyen a tűzoltók, perre mennek Hivatalos: a Volvo 2024 elején lezár egy fontos korszakot a történelmében

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!