A 2016-ban alapult kínai elektromos autókat gyártó vállalat napról-napra közelebb kerül ahhoz, hogy megkezdje első elektromos szabadidő-autójának, M-Byte modelljének gyártását. A cég 2019 januárjában már meg is nyitotta első üzletét a 26 milliós kínai városkában, Sanghajban.

Byton M-Byte tanulmányautó

Ezekben a boltokban, - hiszen nyilvánvalóan több üzletet is tervez nyitni a Byton – különféle szolgáltatásokat, illetve a márka egyes modelljeit lehet majd megrendelni. A kereskedésben ott lesz például az M-Byte, melynek gyártását 2019 végére időzítik, viszont a prototípus már nyáron bemutatkozhat.

A kínai márka nemrégiben újabb betekintést nyújtott az M-Byte fedélzetére az érdeklődők számára. Ez immáron a harmadik alkalom, amikor is a gyártó lehetőséget ad az embereknek, hogy szemügyre vegyék az enteriőrt. Ahogyan az M-Byte egyre közelebb kerül a gyártáshoz, úgy az utastér is egyre inkább felölti végleges formáját.

Byton M-Byte 7 colos kormánykijelző

A rendkívül futurisztikusan kialakított helyiség leírását a kormányon elhelyezett 7 colos kijelzővel kezdeném, ugyanis az az, ami leginkább szembetűnő lehet. Az egység két oldalán nyomógombok találhatók, a teljes műszerfalat pedig egy 48”-os képernyő jelenti, mely rendkívül domináns.

Byton M-Byte utastér

A műszerfaltól eltekintve, az első ülések a tanulmányautóban már felfedezettekhez hasonlóan enyhén befele fordíthatók, ezáltal egy közösség-alapú érzet alakulhat ki, amikor a jármű éppen önvezető módban van.

Byton M-Byte utastere a hátsó sorból, érintőképernyős kijelzők a fejtámlákon

A Byton azt állítja, hogy a hatalmas, 48 hüvelykes érintőképernyő menet közben nem bizonyosodhat zavarónak a sofőr és az utasok számára, mivel alacsonyabb, valamint mélyebben lett elhelyezve a hagyományos szórakoztató- és egyéb infotainment-rendszerekhez képest.

Byton modellek tesztelése hóban

Az M-Byte Nanjingban lesz összerakva, a vállalat elmondása szerint már majdnem teljesen befejezett üzemben. Attól függetlenül, hogy a gyár még építés alatt áll, már több, mint 100 típust elkészítettek, illetve leteszteltek a fejlesztők. Ebből következtethető tehát, hogy a kínaiakat nem állítja meg semmi, amit a fejükbe vesznek, azt történjék bármi, véghez fogják vinni!