Corvette rivális koncepciómodell készült 550 lóerő fölötti teljesítménnyel

Közzétéve:
2019-08-26, 13:38

Most egy Cadillac sportautót dobtak össze a lelkes autórajongók.

Nem ez az első eset, hogy elkészült egy nagyon látványos Cadillac koncepció, hiszen korábban olyan meg nem valósult modelleket lehetett látni, mint az Elmiraj vagy a 2002-es Cien sportautó. Ez utóbbira hajaz egy kicsit a legújabb Cadillac emblémás tanulmány, mely akár a Chevrolet Corvette C8 riválisa is lehetne, ha a gyártó tényleg megvalósítaná. a Car Lifestyle által készített látványterv illeszkedik az amerikai gyártó jelenlegi formavilágához, de első ránézésre sok más modell vonásait is fel lehet ismerni rajta.

2019-as Cadillac koncepció elölről

Elölről nézve egy agresszív orr-rész látható, melyet a hatlamas méretű hűtőrács ural, benne a Cadillac logóval. Ha kicsit hunyorog az ember, akár egy Honda NSX-et vagy egy Audi R8-at is bele lehet látni az autó sziluettjébe, tehát a tervezők biztosan táplálkoztak korábbi járművek dizájnelemeiből. A karakteres splitter és a lökhárító szélein elhelyezett nagy méretű beömlők pedig szintén markáns jegyek.

Hátul az F1 mintájára a diffúzorba integrált lámpa található, felette pedig a két kerek kipufogóvég trónol. A nagy méretű kerekek épphogy beférnek a kerékjárati ívekbe, az autó hasmagassága pedig elég alacsony lett ezzel a kialakítással. Ma már ez is ritkaságnak mondható, hiszen mindenki SUV-t akar gyártani.

2019-as Cadillac koncepció hátulról

A koncepció megálmodói egy 4,2 literes V8-at képzeltek el ebbe az autóba, mely a C8-hoz hasonlóan középmotoros lenne. Ez a motor motor a CT6-V modellben 550 lóerőt, és 850 Nm maximális forgatónyomatékot produkál, ám a Blackwing blokk továbbfejlesztése ebben a koncepcióban még többet mutatna magából. A Corvettben is helyet kap majd egy továbbfejlesztett GM motor 800 lóerő körüli teljesítménnyel, így a V8-as motorral egyértelműen komoly szándékaik vannak az amerikaiaknak.

Ez a Cadillac koncepció viszont jó eséllyel sosem kerül gyártásba, így maximum háttérképként élhet tovább néhány lelkes rajongó telefonjában. Az viszont biztos, hogy a Corvette egyelőre töretlen sikerrel halad tovább, így nem halnak ki még az amerikai izomautók.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!

Kapcsolódó írások

1987 Buick Grand National, Buick GNX, matt fekete, elölnézet, oldalnézet, balról döntve, alulnézet
2020. január 11.
A XX. században a General Motors divíziói számos nagyszerű autóval gazdagították az amerikai utakat, melyek nagy hatással voltak az cégcsoport fejlődésére. Ma közülük ismerhetsz meg tízet!
1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt.

További hírek