2022. október 11. | 11:39

555 darabot terveznek gyártani belőle.

Az RS Q3 tizedik évfordulójára kiadott modell nem túl fantáziadús nevet kapott: Audi RS Q3 Edition 10 years. A Chronos Gray színt külön erre a kiadásra fejlesztették ki a tervezők, de a vásárlók kérhetik majd a Dew Silver színkódot is, amely inkább matt, és az alap RS Q3 modelleken is elérhető. Az Audi speciális felniket is tervezett ehhez a verzióhoz, a 21 colos, fekete felnikre plusz pénzért piros és kék csíkok is kérhetőek.

Az SUV más külső részei is igazodnak a sötét témához. Az első LED lámpák sötétített burkot kaptak, de fényes fekete színűek lettek a tető-, az ablak- és ajtókeretek is. Az Audi logó is sötétebb árnyalatú lett, elöl és hátul egyaránt.

A belső is sajátságos dizájnt kapott: Dinamica bőrrel bevont kagylóülések nyújtanak kényelmet, amelyeket rézszínű varrásokkal díszítettek. Ugyanez a díszelem található a kormányt borító bőrön és a padlószőnyegeken is. A bőr mellett a karbon elemek adják az Edition 10 Years belsejének alapját.

Motor kérdésében az ilyen kiadásokat nem nagyon szokták változtatni, ez alól az Audi sem kivétel. Az alapmodelltől megszokott 2,5 literes, öthengeres turbómotor hajtja az autót, amely 400 lóerőre és 480 Nm-nyi nyomatékra képes.

Az Audi RS Q3 Edition 10 Years minden piacon elérhető lesz, de összesen csak 555 példányt terveznek gyártani belőle a győri Audi-gyárban. 

Audi