2021. szeptember 27. | 13:06

A hibás rögzítés miatt a szélvédő és a napfénytető is kieshet a helyéről.

Összesen 38 714 Mustang Mach-E crossovert hív vissza Európában és Észak-Amerikában a Ford, mivel a szélvédők és a napfénytetők nem megfelelő rögzítése miatt fennáll a veszélye, hogy a szóban forgó üvegek kieshetnek a helyükről.

A Ford szerint a szélvédővel kapcsolatos hiba az összes jármű esetében fennáll, míg a napfénytetőt érintő probléma 27 318 autót érint. A gyártó hozzátette, hogy egyelőre egyetlen olyan eset sem következett be, amikor a rosszul rögzített üvegfelületek miatt baleset vagy sérülés következett volna be.

Az amerikai cég hivatalos közleményéből kiderül, hogy az érintett Mustang Mach-E modelleket február 24-e és június 18-a között gyártották. A visszahívás keretében a kereskedők kicserélik és megfelelően rögzítik majd a szélvédőt, valamint a napfénytetőt is.

Az elektromos crossover, amelynek forgalmazása a tavalyi év végén kezdődött és idén ősszel már hazánkban is elérhető lesz, a Ford egyik legfontosabb új termékének számít. Ennek ellenére néhány korai példány leszállítása csúszott, mivel extra minőségellenőrzést kellett elvégezni rajtuk, márciusban pedig néhány autót vissza kellett hívni a segédalváz rögzítőcsavarok meghibásodásának lehetősége miatt.

A jármű az év elején elnyerte az amerikai Car and Driver magazin által első ízben odaítélt „Az Év Elektromos Autója” díjat, és összességében pozitív értékelést kapott az autós szaklapoktól, valamint a felhasználók részéről is. A Mustang Mach-E az első a Ford tisztán elektromos autóinak soránban, ugyanis a gyártó 2025-ig mintegy 30 milliárd dollárt tervez palettájának villanyosításra fordítani.