David Beckhamet 6 hónapra eltiltották a vezetéstől

Közzétéve:
2019-05-13, 09:50

Az angol sztár vezetés közben használta a mobilját, egy lesifotós járókelő miatt meszelték el

Társszerző: Hajdu Balázs

David Beckham jogosítványát 6 hónapra elvette a brit rendőrség, miután a 43 éves ex-futballista november 21-én vezetés közben használta a mobiltelefonját.

A korábbi angol válogatott csapatkapitány elegáns, szürke öltönyében, fehér ingben és fekete nyakkendőben sétált be a bírósági tárgyalásra. Ügyvédje, George Tyrrell érvelése szerint Beckham nagyon szeret vezetni, és amikor csak tudja, akkor ő viszi a gyerekeit iskolába. Az ügyvéd elmondta, hogy az angol sztár jogosítványában eddig mindössze 3 büntetőpont szerepelt, melyeket egy 2018-ban elkövetett gyorshajtásért kapott.

Beckham kiszáll az autóból

Judge Moore bíró azonban kijavította az ügyvéd állítását, ugyanis Beckhamnek már 6 büntetőpontja volt, amikor mobilhasználaton kapták. Az esetet egy járókelő fotózta le.

„Ahelyett, hogy az utat nézte volna, tekintete lefelé irányult. A szemtanú elmondása szerint egy, a kezében tartott eszközt használt nagyjából térdmagasságban. Ebben a pillanatban készült a kép. A vádlott képernyővel felfelé irányban tartotta a telefonját” - mondta Matthew Spratt ügyész.

Beckham szürke öltönyben érkezik a tárgyalásra

Gerrard Tyrrell enyhítő körülményként elmondta, hogy védence lassan haladt, cselekedete pedig nem hozható összefüggésbe egyetlen balesettel sem.

„A történtekre nincs mentség, védencem egyáltalán nem is emlékszik az esetre. Tettét vállalja, bűnösségét elismeri” - tette hozzá az ügyvéd.

Beckham a jogosítványának elvesztése mellett 750 fontos büntetést is kapott, valamint a perköltségeket is neki kell kifizetnie.

Beckham öltönyben

Két hónappal a szabálysértés bejelentése előtt Beckhamet azért kritizálták, mert technikai okok miatt megúszott egy büntetőeljárást. Beckham elismerte, hogy közel 100 km/h-val hajtott egy kölcsönzött Bentleyvel, egy olyan övezetben, ahol a megengedett sebesség 60 km/h. Az eljárást meghiúsította, hogy a bíróság a törvényben megszabott 14 napos határidőn túl kézbesítette az erről szóló értesítést.

David Beckham 1999-ben már megmenekült egy nyolchónapos jogosítvány megvonástól. Akkor azért hajtott gyorsan, mert egy lesifotós elől próbált meglógni. Az angol sztár nem számít renitens szabálysértőnek, most azonban lesz fél éve gondolkodni azon, vajon érdemes-e vezetés közben mobiltelefont használni.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hasznos útitárs Androidra!
2017. október 31.
Az AutoMate – Car Dashboard egy ingyenes alkalmazás Androidra, azoknak, akik szeretnék a lehető legtöbb hasznos információt egyszerűen megkapni vezetés közben
2019. január 17.
Hamarosan ismét megmutatja erejét a tél, érdemes felkészülni a hófúvásokra is

További hírek