David Hasselhoff eladja a gyűjteményében figyelő KITT-replikát

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-01-05, 11:54

A becslések szerint legalább 50 millió forintot ér a híres Pontiac.

David Hasselhoff pénzzé teszi a Knight Rider című sorozatból megismert KITT-et. Az átalakított Pontiac Trans Am a becslések szerint 175-300 ezer dollárt (50-88 millió forintot) érhet.

KITT-replika oldalról

A Live Auctioneers árverésén a kultuszautó mellett a Baywatch című film relikviáira is licitálhatnak a rajongók és az érdeklődők, de még a SpongyaBob: Spongya szökésben című filmben viselt fürdőnadrágra is lehet majd licitálni, melyet Hasselhoff hordott a forgatáson. 8500 dollárért (2,5 millió forintért) cserébe pedig egy közös ebédre vagy közös vacsorára is elmegy a színész.

A KITT-replikára visszatérve, a vásárló dolga lesz az autó elszállítása, amely jelenleg az Egyesült Királyságban vár arra, hogy gazdát cseréljen. Ha a licitálást megnyerő személy a minimálárnál 25 százalékkal magasabb összeget fizet a kocsiért, akkor személyesen Hasselhofftól veheti a verdát a kulcsokkal együtt. Az épített utánzat szinte minden részletében megegyezik azokkal a példányokkal, amelyeket a forgatások során használtak, így a kocsi elején futó fénycsíkok sem számítanak hiánycikknek. Hasselhoff a jótékonysági projektjeit fogja támogatni a befolyt pénzösszegekből.

KITT-replika utastere

David Hasselhoff a KITT-replika kormányánál

A Knight Rider című sorozatról itt írtunk részletesebben, érdemes beleolvasni a cikkbe, mivel igencsak érdekes dolgok derültek ki a széria kulisszatitkait bemutató mini-dokumentfilmből.

Origo

MTI

Kapcsolódó írások

1961 Mercedes-Benz 300 SL Roadster
2020. augusztus 03.
Sosem volt restaurálva, „csupán” minden törődést megkapott ez a gyönyörű veterán, amelyet most egy aukción fognak értékesíteni.
1996-os Ford Ghia Vivace koncepció modell oldalról egy dizájnos fal előtt
2020. október 28.
A két márka könnyített karosszériás modellje, amiben se motor, se váltó, se egy nyitható ajtó. Mégis nagy ára lesz.

További hírek