Dél-Koreában is pert nyertek a dízelbotrányban érintett Volkswagen ellen

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-08-25, 07:50

A Volkswagen konszernnek van félnivalója rendesen: tömegesen indultak és indulnak perek ellene a fogyasztási- és károsanyag-kibocsájtási eredmények meghamisítása miatt.

A napokban olvashattad, hogy Németországban soha nem látott méretű gigaper indult a konszern ellen miután az autósok összefogtak és úgy döntöttek, hogy együttes erővel szállnak szembe a gyáróriással. Természetesen nem csak a vállalat hazájában, hanem a világ számos országában vannak már folyamatban bírósági ügyek, így többek között Dél-Koreában is.

Volkswagen dízelmotor

A csalássorozat miatt a konszernt már sok ország bírósága kötelezte jóvátétel megfizetésére, de a kifizetett euró milliárdok ellenére az ügynek még koránt sincs vége. A legfrissebb hírek Dél-Koreából érkeztek, ahol az illetékes szöuli hatóságok szintén kártérítést ítélt meg a felperesek javára. A bíróság részben helyt adott a keresetnek, így a vállalat minden autótulajdonosnak átszámítva mintegy 245 000 forintnak megfelelő összeget kell kifizetnie a lelki sérelmeik enyhítésére.

A döntést azzal indokolták, hogy az alperes (Volkswagen konszern)

„visszaélt a vásárlóik bizalmával és a szakmai etika ilyen mértékű megszegése pedig bőven meghaladja az átlagember által tolerálható szintet.”

A bíróság ugyanakkor elutasította a meghamisított károsanyag-kibocsájtást mutató mérések által okozott anyagi kárra irányuló keresetet, ahogyan a félrevezető reklámok okozta veszteségek kárpótlására irányuló pert is.

További autós hírekért katt a videóra:

További autós hírek

Brutális baleset rázta meg Szlovéniát szerda reggel. A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Egy orosz színész nem bírta elviselni, hogy megelőzték, azonnal visszaelőzött. Vesztére. – írja az origo.hu Az egész jelenetet rögzítette az…

Legkevesebb 13 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán – jelentette hivatalos közlésre hivatkozva a szlovák média. A…

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közös kampány keretében, kétnyelvű közlekedésbiztonsági plakátokat helyezett ki az elmúlt…

Kapcsolódó írások

Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói
volkswagen autógyártó logó
2019. június 21.
Egy cseh bíróság elsőfokú ítélete szerint a Volkswagen dízelbotrányában érintett Skoda és VW-autók csehországi tulajdonosainak kártérítést kellene kapnia.
Volkswagen embléma szemből
2019. augusztus 16.
Most már a bíróság térfelén pattog a labda.
Herbert Diess és a Volkswagen Passat GTE
2019. szeptember 26.
Herbert Diess vezérigazgató is hibázott a hírek szerint.