Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
vasárnap - 2023. december 03.
0 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Diess: 2025 és 2030 között terjedhetnek el a teljesen az önvezető autók

2020. december 10. | 01:18

A Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess szerint a technológia 5-10 éven belül érheti el azt a biztonsági szintet, amikor a közúti közlekedésben is elterjedtté válhat.

Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója úgy véli, 2025 és 2030 között megérkezhetnek a teljesen önvezető autók az utakra. A Reuters beszámolója szerint a német szakember meglátása alapján a mesterséges intelligencia és a számítógépes programozás területén felgyorsultak a fejlesztések.

„Jelenlegi előrejelzéseink szerint úgy tűnik, hogy a rendszerek hamarosan képesek lesznek megbirkózni az önvezető technológia összetettebb kihívásaival is” - állítja a VW első embere.

Herbert Diess 2015-ben, a BMW kötelékéből érkezett a Volkswagenhez. A német autógyártó 73 milliárd eurós befektetéssel kívánja támogatni a jövő elektromos és egymással összeköttetésben lévő járműveit. Ennek keretében létrejön a vállalat új Car Software szervezete, melynek feladata a szoftverháttér biztosítása az Audi Artemis-projektjéhez. Amint azt a hét elején megírtuk, az Audi a következő öt évben 15 milliárd eurót költhet majd az elektromos autók fejlesztésére.

Diess szerint a Volkswagen globális piacvezetőnek tekinthető az elektromos platformjuk, illetve széles modellkínálatuk miatt.

„Célunk, hogy az autós szoftverek terén is vezető pozícióba kerüljünk. Meg akarunk felelni az emberek egyéni, fenntartható és teljesen összekapcsolt mobilitással kapcsolatos igényeinek, ennek érdekében megdupláztuk a digitalizációra fordított költségvetésünket” - tette hozzá Herbert Diess.

A tervek szerint a következő 10 évben a Volkswagen mintegy 26 millió tisztán elektromos járművet kíván piacra dobni Európában, Kínában és az Egyesült Államokban.

Új vezetője van az önvezető autókért felelős részlegnek az Apple-nél Biztonságos autónak számít az új Defender

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!