2020. december 07. | 14:48

Az Audi 2025-ig 15 milliárd eurót költhet az elektromos modellek fejlesztésére.

Az Audi lesz a Volkswagen-csoport egyik zászlóshajója az új elektromos járművek fejlesztésében. A Project Artemis néven futó, szupertitkos technológiai egység egyik legfontosabb célja, hogy 2024-re egy fejlett önvezető rendszerrel ellátott autót dobhassanak piacra. A projekt során kifejlesztett platformot az Audi, a Bentley és a Porsche egy-egy elektromos modelljéhez alkalmazzák majd.

A fejlesztések célja, hogy minél több vásárlót tudjanak elcsábítani a Teslától. Ehhez azonban az Audinak is pénzre van szükség, a VW-csoport pedig megteremtette a fejlődés anyagi feltételeit. Az Audi 2025-ig szóló költségvetésében megközelítőleg 15 milliárd eurót az elektromos technológiába fektethetnek.

„A 2021 és 2025 közötti időszakban a Roadmap E program végrehajtására összpontosítunk, melynek értelmében teljes vagy részleges elektromos meghajtású autókkal frissítjük a termékkínálatunkat. Az elektromos technológia fejlesztésére 15 milliárd euró áll rendelkezésre, mely a teljes időszakos költségvetésünk több mint 40 százaléka. 2025-re az Audi 30 modellel bővíti alternatív meghajtású kínálatát, ebből 20 teljesen elektromos autó lesz” - áll az Audi által kiadott közleményben.

Az Audi ígéretes terveinek egyik kézzelfogható bizonyítéka a Q4 e-tron és e-tron GT modell lehet, melyek bemutatkozására a következő évben kerülhet sor. A Volkswagen, az Audi és a Porsche szakértőkből álló csapatai közben az önvezető technológia, valamint az autók közti összeköttetés fejlesztésén dolgoznak.

Az anyagi és a szakmai háttér tehát adott a Tesla trónfosztásához, a kérdés már csak az, vajon sikerül az Audinak beteljesíteni a küldetést? Te mit vársz a német autógyártó elektromos offenzívájától?