Disney figurákkal hívják fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre Angliában

Közzétéve:
2019-05-23, 09:54

Az óvodák és iskolák környékén mesefigurák figyelmeztetnek a veszélyre

Társszerző: Hajdu Balázs

A Disney rajzfilmek legendás szereplőivel, Mickey Egérrel és Donald Kacsával készült útjelzőket Margaret Calvert, az Egyesült Királyság hivatalos jelzőtábla tervezője készítette. A kezdeményezés a Disney Junior, illetve a közlekedésbiztonság javításáért dolgozó Brake jótékonysági szervezet közös akciója.

lassú kacsa kel át az úton - figyelmeztet a tábla
A Disney saját útjelző táblákkal rendelkezik – hála a Brake jótékonysági szervezettel való együttműködésnek

Célja, hogy a kisiskolások megtanulják a biztonságos közlekedést, valamint az, hogy felhívja az autósok figyelmét, hogy lassítsanak iskolák és óvodák környezetében. Az útjelzők ugyan valódinak tűnnek, ám nem fogják őket közúti közlekedésben alkalmazni.

Disney figurák jelzőtáblán
A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek megtanuljanak biztonságosan közlekedni

A rajzfilmfigurákkal ábrázolt útjelzőket kiküldik a brit iskolákba, illetve a Brake internetes oldaláról is letölthetők lesznek. A kampányt egy kutatás is kíséri, mely kimutatta, hogy 5-ből 4 szülő fontosnak tartja a sebesség csökkentését iskolák és óvodák környékén, valamint 5-ből 2 véli úgy, hogy túl veszélyes a gyerekeknek gyalog járniuk iskolába.

„Célunk, hogy minden gyermek biztonságban és épségben közlekedhessen, ennek érdekében szeretnénk javítani a felelősségérzetet és a tudatosságot a brit lakosság körében” - mondta Dave Nichols, a Brake vállalat társadalmi felelősségvállalási vezetője.

Forrás:

Kapcsolódó írások

1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt
Elektromos hajtású vízitaxival rukkolt elő az ABB!
2018. május 16.
Futurisztikus, egyben környezetkímélő közlekedési eszköz prototípusát tesztelték a Genfi-tavon.
Budapest sávelzárás
2018. október 31.
A 9 hónapon át tartó sávlezárásokkal még valahogy együtt tudunk élni, hiszen muszáj. De az, hogy jelen helyzetben a Kossuth Lajos utcában irányonként csupán egy-egy sáv járható, az már azért több, mint fájdalmas.   
Ideges sofőr
2018. november 05.
A felújítási munkálatok a nyár elmúltával sem állnak meg, továbbra is rengeteg helyen találkozhatsz lezárásokkal és korlátozásokkal