Miután a Renault-csoporthoz tartozó Dacia piacra dobta a Sandero Stepway modellt, most bemutatkozott a Fiat Tipo Cross is, valamint általánosan is frissítették a típust. A Cross kivitellel most már sokkal bátrabban lehet felugratni a padkákra, hiszen a szabadidő-autó 7 centiméterrel magasabb lett és 4 cm-rel nagyobb lett a hasmagassága is.

2021-es Fiat Tipo modellek egy csarnokban egymás mellett

De elsőként beszéljünk a frissített modellről is, amelyre ha ránézünk az első, amit észrevehetünk, az az új logó az orrán. Vagyis nem is annyira logó, inkább csak egy felirat. Az embléma most csak a kormányon és az autó felnijén látható. A külsejében még annyi változott az előző Tipo modellhez képest, hogy nagyobb lett a hűtőrács, ami mellé LED-es fényszórókat kapott a modell, ahova még króm díszek is kerültek.

2021-es Fiat Tipo modell városi környezetben menet közben, elölről

Ezen kívül teljesen új a belső tér is, amelyben megújult az információs és szórakoztató rendszer, hiszen betettek egy érintőképernyős, 10,25 colos központi kijelzőt, továbbá 7 colos digitális műszeregységet is kapott. A hátul utazókról sem feledkezett meg a márka, hiszen ők USB-csatlakozókat kaptak.

2021-es Fiat Tipo modell belső tere egy 10,25 colos kijelzővel középen

Az erőforrás alapján két konstrukció lesz elérhető, ami tartalmaz egy 1,0 literes, háromhengeres, 100 lóerős, 190 Nm-es maximális nyomatékkal rendelkező új motort. Míg a másik a választékban egy 1,6 literes turbódízel, amely 95 vagy 130 lóerős teljesítménnyel is rendelhető. Az egészhez hozzájön egy D-Fence csomag, amelyet már jól ismerhetünk az 500-as és a Panda modellben. Ezáltal kapott ez a csomag egy módosított pollenszűrőt és tisztító UV-technológiával rendelkezik, amely megakadályozza a szennyeződések, baktériumok és allergének behatolását a belső térbe.

2021-es Fiat Tipo modell első kereke közelről

A Fiat még 2016-ban dobta piacra a Fiat Tipo modellt, amely komoly sikert aratott, különösen az exportpiacon, aminek keretein belül az eladott 670 000 autónak 70 százaléka Olaszországon kívül lett értékesítve.