Dögösebb lett a Dacia rivális Fiat Tipo

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-10-28, 11:44

A modell kapott egy szabadidő-autó kivitelt is, de még a sima modellt is nagyon szépen frissítette az olasz márka.

Miután a Renault-csoporthoz tartozó Dacia piacra dobta a Sandero Stepway modellt, most bemutatkozott a Fiat Tipo Cross is, valamint általánosan is frissítették a típust. A Cross kivitellel most már sokkal bátrabban lehet felugratni a padkákra, hiszen a szabadidő-autó 7 centiméterrel magasabb lett és 4 cm-rel nagyobb lett a hasmagassága is.

2021-es Fiat Tipo modellek egy csarnokban egymás mellett

De elsőként beszéljünk a frissített modellről is, amelyre ha ránézünk az első, amit észrevehetünk, az az új logó az orrán. Vagyis nem is annyira logó, inkább csak egy felirat. Az embléma most csak a kormányon és az autó felnijén látható. A külsejében még annyi változott az előző Tipo modellhez képest, hogy nagyobb lett a hűtőrács, ami mellé LED-es fényszórókat kapott a modell, ahova még króm díszek is kerültek.

2021-es Fiat Tipo modell városi környezetben menet közben, elölről

Ezen kívül teljesen új a belső tér is, amelyben megújult az információs és szórakoztató rendszer, hiszen betettek egy érintőképernyős, 10,25 colos központi kijelzőt, továbbá 7 colos digitális műszeregységet is kapott. A hátul utazókról sem feledkezett meg a márka, hiszen ők USB-csatlakozókat kaptak.

2021-es Fiat Tipo modell belső tere egy 10,25 colos kijelzővel középen

Az erőforrás alapján két konstrukció lesz elérhető, ami tartalmaz egy 1,0 literes, háromhengeres, 100 lóerős, 190 Nm-es maximális nyomatékkal rendelkező új motort. Míg a másik a választékban egy 1,6 literes turbódízel, amely 95 vagy 130 lóerős teljesítménnyel is rendelhető. Az egészhez hozzájön egy D-Fence csomag, amelyet már jól ismerhetünk az 500-as és a Panda modellben. Ezáltal kapott ez a csomag egy módosított pollenszűrőt és tisztító UV-technológiával rendelkezik, amely megakadályozza a szennyeződések, baktériumok és allergének behatolását a belső térbe.

2021-es Fiat Tipo modell első kereke közelről

A Fiat még 2016-ban dobta piacra a Fiat Tipo modellt, amely komoly sikert aratott, különösen az exportpiacon, aminek keretein belül az eladott 670 000 autónak 70 százaléka Olaszországon kívül lett értékesítve. 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Toyota Aygo kiadások
2020. január 06.
Persze SUV-re ne nagyon számíts ennyiért, a Dacia és a Lada kínál egyedüli opciót.
RM Sotheby’s 1936 Fiat 500 Topolino, Fiat 500 kabrió, Simca 5, meggyvörös fekete, elölnézet, balról
2019. március 08.
A Fiat 500 reneszánsza alig pár éve indult útjára, de sokan nem tudják, hogy a sikertörténet bőven az ikonná érett faros Nuova Cinquecento előtt kezdődött. Bemutatom Neked az 1936-os modellt, az első Fiat 500-t, becenevén csak „Fiat Topolinót”.

További hírek