A Dacia 2012-ben mutatta be a Sandero második generációját. Azóta persze volt egy frissítés, de a valódi újdonság még csak most jön. A Renault román márkája most megmutatta a harmadik generációt, amihez egyből jönt egy crossoverekre emlékeztető Sandero Stepway és egy új Logan szedán kivitel is.

2021-es Dacia modellek városi térben

Számos kémfotó alapján és az előzetes híresztelések végett már egész sokat tudtunk az új típusról, de akkor most nézzük, milyen újdonságokat kapott az újonnan bemutatott modell. Ami már korábban is tudható volt, hogy az új Renault Clio alapjaira épülő autó egy kicsit még a karosszéria tekintetében is módosul, hiszen inkább a ferdehátúak mintájára készül el. A hírek szerint a fényszórói most már LED-es megoldással készülnek, a belső térben pedig megjelentek a digitális kijelzők is.

Motorikusan egy 1,0 literes szívó és turbófeltöltős egységet kaphat, ami 65 és 100 lóerős teljesítmény között választható. Dízel kivitel is kapható lesz belőle jó eséllyel, ami pedig egy 1,5 literes dCi lesz, 85 vagy akár 115 lóerővel.

2021-es Dacia modellek városi környezetben

 

A Dacia tájékoztatása szerint a végleges bemutató majd szeptember végén lesz, amikor beigazolódhatnak a feltevések a modellekkel kapcsolatban. Addig pedig be kell érnünk ezzel a néhány fotóval, amin keresztül legalább az új, harmadik generációs dizájn már megvan.