2021. augusztus 19. | 11:06

Az utolsó két, tizedik és tizenegyedik filmet egyszerre kezdik forgatni 2022 januárjában.

Két hónap telt el azóta, hogy a mozik elkezdték vetíteni a Halálos iramban 9. részét, ám a szériát jegyző Universal Pictures máris közzétette a következő film premierjének dátumát. A Fast Saga utolsó előtti, tizedik részét 2023. április 7-én mutatják be, és Justin Lin fogja rendezni.

Vin Diesel korábban az Entertainment Weeklynek elárulta, hogy a forgatás 2022 januárjában kezdődik és úgy tűnik, igen jó esély van arra, hogy a Fast 10 és 11 filmeket egy füst alatt fogják leforgatni, ezzel befejezve az eddig több mint 6 milliárd dollár bevételt termelő sorozatot.

A tizedik részben várhatóan a szokásos színészgárdával találkozhatunk, így Diesel mellett Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris Bridges és Sung Kang is visszatér, de a két legnagyobb Fast sztár vagy nem elkötelezett vagy elkötelezett. Kérdés azonban, hogy az F9-ben felbukkanó John Cena visszatér-e, mint Jakob Toretto karaktere.

Azt már most biztosan lehet tudni, hogy Dwayne Johnson nem fog szerepelni a két utolsó részben a Vin Diesellel fennálló vitája miatt.

„Sok sikert kívánok nekik a Fast 10-hez és a Fast 11-hez, valamint a többi Fast & Furious filmhez, amelyek biztosan nélkülem fognak elkészülni” – nyilatkozta Johnson.

Ugyanakkor Jason Stathammel a hírek szerint garantáltan találkozhatunk a következő részben, miután feltűnt az F9 stáblistás jelenetében, előrevetítve némi nézeteltérést a brit színész által megformált Deckard Shaw és a Sung Kang játszotta Han között.

És hogy mi lehet a konfliktus kiváltó oka? Kang egy interjúban sokat sejtetően csak ennyit árult el: „Azt hiszem, egyetlen szó mindent elmond: Gisele [utalva ezzel Gal Gadot állítólag elhunyt karakterére]. Minden út Gisele-hez vezet.”