Egy Ferrari 488 Pista és egy McLaren 720S a közúton feszegette a határokat - VIDEÓ

Közzétéve:
2019-08-22, 14:48

Videóra vették, ahogy közúton arcoskodik egymással a két sportautó tulajdonosa.

A Ferrari a 488 Pistát szánta a McLaren 720S valódi riválisának. Ez sikerült is, bár az olaszok sokkal jobban pályára hangolták mint a britek. Néhány évvel ezelőtt a McLaren útjára indította a Super Series sorozatába tartozó modellt , amely áramvonalas kialakításával és erős 4 literes, biturbós V8-as erőforrásával feladta a leckét a konkurens márkáknak.

A hivatalos adatok szerint 710 lóerőt tud, de vannak elvakult hívők, akik szerint sokkal több erő van benne. A 720S-hez képest a 488 GTB lassúnak tűnt, de nem kellett sok idő, hogy az olaszok előrukkoljanak valami gyorsabbal, ez lett a Pista.

A Ferrari ablakából a McLaren 720S

Az alábbi videót közúton vették fel, a képsorokon látottakat nem ajánlott megcsinálni itthon, vagy egyáltalán hasonló körülmények között, csak zárt pályán! Érdekes viszont látni, hogy a gördülő rajtos gyorsulásokon miként alakulnak az erőviszonyok. Nem lövöm le a poént, inkább nézd meg a videót!

Fontos megjegyezni még azt az apróságot, hogy a videóban látható két autót ugyanaz a tuner cég vette kezelésbe. Hivatalos számadatok sajnos nincsenek arról, hogy mennyivel lettek erősebbek a spéci kipufogó rendszernek köszönhetően, de a McLaren szemmel láthatóan jobban reagált a frissítésre.

Kapcsolódó írások

A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika

További hírek