Kijutott a tokiói olimpiára, így elnyerte fogadáson a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének Lexus terepjáróját a birkózásban világ- és Európa-bajnok címig jutó Korpási Bálint.

A magyar sportoló múlt hét szombaton még az olimpiai kvótáért küzdött a BOK-csarnokban (2016-ban ugyanitt lett világbajnok), nem sokkal később pedig Kulcsár Krisztiánnal, a MOB elnökével parolázhatott boldogan. A sportvezető aztán átnyújtotta Korpásinak azt a slusszkulcsot, ami a Lexus terepjárójához tartozik.

Két évvel ezelőtt, a kazahsztáni világbajnokságon Kulcsár Krisztián személyesen tett fogadási ajánlatot az akkor még 72 kilós Korpásinak, hogy amennyiben lefogy 67 kilóra és kijut a tokiói ötkarikás játékokra, neki adja szolgálati autóját. A koronavírus-járvány miatt hónapokat csúszott a kvalifikációs viadal, de Korpási sikerült lefogynia a 67 kilogrammosok közé és megszerezte a magyar birkózók ötödik olimpiai kvótáját.

Kulcsár Krisztián a helyszínen szurkolt Bálintnak és a nem mindennapi fogadást sem felejtette el, hiszen március 22-én a Magyar Olimpiai Bizottságban látta már vendégül a kötöttfogású klasszis birkózót. A BVSC sportolója Vékássy Bálint MOB-főtitkár és Bacsa Péter MBSZ-alelnök társaságában vette át a MOB-elnöki Lexust, melyet 2021 októberéig hajthat.

„Szinte egy nap alatt teljesen megváltozott az életem. Óriási teher gördült le a vállamról, hiszen teljesült az egyik nagy álmom, kijutottam a tokiói olimpiára. Az elődöntő utáni este kaptam egy hívást Kulcsár Krisztián elnök úrtól, aki hétfőn személyesen is gratulált az olimpiai kvótához. Akkor még nem gondoltam volna, hogy emlékszik arra, mit ígért 2019 szeptemberében, de betartotta a szavát, amiért nagyon hálás vagyok. Ami az ötkarikás játékokat illeti, a kvóta megszerzése csak egy újabb állomás volt, Tokióban szeretném megkoronázni pályafutásomat” – jelentette ki a világ- és Európa-bajnok birkózó.

A szóban forgó terepjáró egy Lexus RX 450h, amely egy V6-os benzinmotort és két elektromos motort is tartalmaz, ezek összesen 313 lóerőt teljesítenek. Az autó 7,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára. Ha kíváncsi vagy a modell árlistájára, akkor kattints erre a linkre, ha pedig az autóról készített tesztünk érdekel, akkor tekintsd meg az alábbi videót.