2023. március 28. | 13:49

A férfit akció közben vették észre.

Már 2023 februárja óta ügyködött az a 27 éves férfi, aki Jászladányban nem a megszokott módon jutott üzemanyaghoz. Nem azt az egyszerű módszert választotta, hogy elmegy érte a kútra, inkább ellopta azt másoktól.

Nem csak magánszemélyektől, de intézményektől is lopott gázolajat, főleg mezőgazdasági gépek voltak a célpontjai. Emellett még ezekből az akkumulátorokat is rendszeresen kiszedte, amiket később leadott a helyi méhtelepen.

Aztán jött a március 26-a este, amikor a férfi újra akcióba lendült, hajnali 4 óra környékén. Éppen egy 20 literes kannával mászott át egy telephely kerítésén, vélhetően újra gázolajat akart lopni.

Közben viszont a polgárőrök megzavarták, ezért elfutott a sötétben. Miután hívták a rendőrséget, ők átkutatták az egész telephelyet és meg is találták a férfit egy teherautó alá rejtőzve.

A fiatal férfit bevitték a Jászladányi Rendőrőrsre és gyanúsítottként hallgatták ki lopás miatt. Mindent beismert a hatóságoknak és kiderült, hogy február óra három telephelyről is lopott.

Hozzávetőlegesen bő 400 liter gázolajat tüntetett el és több akkumulátort is kilopott a járművekből. Az üzemanyagot a férfi rendszerint értékesítette vagy maga használta el.

A kihallgatás után indítványozták a férfi letartóztatását. A Jászladányi Rendőrség egy rendbeli lopás bűntette és két rendbeli lopás vétsége miatt folytat eljárást a gyanúsított ellen.

Police.hu