Egyedi Land Rover viszi végső nyughelyére Fülöp herceget

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-04-12, 12:49

A temetésre április 17-én, szombaton kerül sor.

Fülöp herceget az a Land Rover viszi utolsó útjára, amelynek megtervezésében korábban személyesen segédkezett, tudta meg a Daily Mail. A 99 éves korában elhunyt edinburghi hercegtől, II. Erzsébet brit királynő férjétől április 17-én, szombaton vesznek végső búcsút, közölte a BBC.

A herceget a mérnöki tudományok és a tervezés is vonzotta életében, és a Land Rover Defender 130 nevű katonai jármű létrehozásában is részt vett. Korábban maga kérelmezte, hogy az egyik ilyen járműben vigyék őt a végső nyughelyére.

Land Rover Defender 130 oldalról fotózva

A terepjárót a Foley Specialist Vehicles építette, amely Land Rover modellek átalakítására specializálódott, ezt a tevékenységét 1966 óta űzi. Ez a bronzzöldre festett Defender galvanizált alvázzal és kézzel épített karosszéria-elemekkel rendelkezik. Ha esetleg valamilyen okból kifolyólag meghibásodna szombaton, akkor egy másik ugyanilyen kinézetű és specifikációjú járgány ugrana be a helyére. A Land Rover egyébként régóta szoros kapcsolatot ápol a királyi családdal, ami nem meglepő, hiszen az egyik leghíresebb brit autómárkáról van szó.

A koporsó a windsori kastélyban kerül a gépkocsiba a gránátos őrség jóvoltából. A terepjárót a herceg saját zászlaja, tengerészsapkája és kardja fogja díszíteni, emellett virágok is kerülnek rá. A Land Rover a tervek szerint sétatempóban, nagyjából 8 perc alatt teszi majd meg az utat a kastélytól a Szent György-kápolnáig. A gyászmenet során a brit fegyveres testületek tagjai adnak díszőrséget, a járművet a királyi család tagjai gyalogszerrel követik.

A járműből a brit királyi tengerészgyalogosok emelik ki a koporsót, majd beviszik azt a kápolnába, ahol aztán egyperces csönddel tisztelegnek a herceg előtt. A szertartást követően további kéthetes gyászidőszak veszi kezdetét az Egyesült Királyságban.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Motor1

The Drive

Index

Kapcsolódó írások

Legújabb Land Rover Defender várható kinézete
2018. október 04.
2020-ban bemutatkozik a Defender legújabb, teljesen átdolgozott generációja. A legendás terepjáró újult erővel feszül a ringbe, amit jelenleg a G-osztály ural!
E.C.D. Automotive Design Land Rover Defender tuning, oldalról
2018. október 11.
A Land Roverekre specializálódott amerikai cég megint kitett magáért ezzel a projekttel.

További hírek