Egyet fizet, kettőt kap - Feltámad a Zagato

Közzétéve:
2018-09-20, 13:30

A veteránozás nem a szegények hobbija, főleg ha az ember ilyen ligákban játszik. Az Aston Martin Zagato csomagja új szintre emeli a magas vételár fogalmát!

Az autóipar talán az egyik leggyümölcsözőbb kapcsolata volt, amikor a patinás brit gyártó összeállt a kortalan eleganciáról és szépségről híressé vált Zagato műhelyével. Az olasz karosszériaépítő manufaktúra 2019-ben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, amit – Andy Palmer, az Aston Martin vezérigazgatója szerint - méltó módon kell megünnepelni.

Aston Martin DBS Zagato utcai változatban

Ennek apropóján 19 darab utcai, közúton is használható DBS Zagato és ugyanennyi DB4 GT Zagato zártpályás versenyautó legyártásához fognak hozzá, utóbbi alapjai még az 58 évvel ezelőtti, eredeti terveken nyugszik. A kasztnihoz alumíniumot használnak fel, az anyagvastagságot is a lehető legvékonyabbra szabják, hiszen elsődleges prioritás, hogy az autó a lehető legkönnyebb legyen. Meg az, hogy az old-school feeling megmaradjon: továbbfaragják a matuzsálem korú sorhatos erőforrást, maximális teljesítménye várhatóan 380 lóerő lesz. Ehhez, egy négyfokozatú manuális sebességváltó fog kapcsolódni.

Aston Martin DB4 GT Zagato versenypályán

A Singer Porschékhoz hasonlóan a DB4 GT Zagato technikájában is keveredni fog a múlt és a jelen, legalábbis Paul Spires, az Aston Martin Works ügyvezető igazgatójának elmondása szerint. Kíváncsian várom, sikerül-e nekik az átdolgozott 911-esekhez hasonló, mámorító elegyet alkotni. A gyártás Gaydonban és Newport Pagnellben for zajlani.

Ja, és a legjobbat a végére hagytam: kizárólag csomagban lehet őket megvásárolni, a kettőt együtt. Szerinted mennyit kell kicsengetni értük? Tippelj.

Aston Martin DB4 GT Zagato

A többség valószínűleg 1-2 millió fontnál nem gondolt többre, de a valóság ennél sokkal fájóbb: 6 millió font fejében lehet hozzájutni az ikonikus duóhoz, ami jelenlegi árfolyamon számolva nagyjából 2,2 milliárd forint. És ebben nincs még benne az áfa. Akinek még így sem vettem el a kedvét a vásárlástól és leadta a rendelését, előre láthatóan 2019 végén fog hozzájutni DB4 GT Zagatójához, 2020-ban pedig a DBS modellhez. Az árképzés jobban belegondolva nem meglepő, nemrégiben 25 darab DB5-öst adtak el James Bond Goldfinger kiadásban, szintén felháborítóan magas összegért. Hiába, nem olcsó dolog a veteránozás. Főleg ebben a ligában.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Aston Martin, DB6, MKII, Volante, EV, fehér, kabrió, oldalnézet, jobbról
2018. december 07.
Az Aston Martin elektromos kiegészítő csomagot ajánl a klasszikus modellekhez
1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt
1978 Ford Fairmont, oldalnézet, jobbról
2018. november 06.
A történelem során számos villogós autó segítette az amerikai zsaruk hajszáját. Most megtudhatod, hogy a Ford Crown Victoria és a Hudson Hornet mellett melyik típusok voltak az USA történetének legmenőbb rendőrautói
Chevrole, Corvette Indy tanulmányautó, vörös, oldalnézet, balról
2018. november 30.
Az 1963-as Corvette Sting Ray publikálása után bemutatok nektek négy Corvette tanulmányautót, amik jó ötletnek tűntek, de mégsem jutottak el a gyártósorra