hétfő - 2023. October 02.
19 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 647 Ft
100 699 Ft
D 678 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Egyetlen laza csavar miatt kell visszahívnia egy Chiront a Bugattinak

2022. április 08. | 13:19

Ritka, de messze nem példátlan jelenség az egyetlen járművet érintő visszahívás.

A Bugatti nem akar megkockáztatni egy esetleges balesetveszélyt, ezért a francia luxusautó-gyártó biztonsági visszahívást adott ki egy 2018-as modellévjáratú Chironra. Mint kiderült, az első váztartót rögzítő csavarok egyike meglazult, ezért kell szervizbe vinni a nagy értékű sportautót.

A washingtoni székhelyű Országos Autópálya Közlekedésbiztonsági Igazgatóság (NHTSA) közleménye szerint a visszahívás az esetlegesen meglazult csavarral kapcsolatos aggodalmakból ered. A Bugatti (amely most márciusban fedezte fel, hogy a nyomattékkulcs „elfelejtette” jelezni, hogy a csavar nem az ideális nyomatékmértékkel lett rögzítve) munkatársai ingyen meghúzzák a csavarokat a tulajdonoshoz legközelebb található márkakereskedésben.

Bugatti Chiron hátulról
Fotó: Bugatti

A laza csavar csökkentheti a jármű szerkezeti védelmét egy ütközés során, ami növeli a sérülés kockázatát, olvasható az NHTSA közleményében. A Motor1.com információja szerint a csavar beszerelésénél 19 helyett 9 newtonméteres nyomatékot alkalmaztak, ezért lazult meg az menet közben.

A Bugatti Chiron a világ egyik legexkluzívabb és legdrágább autója, évente körülbelül 70 darab készül belőle, az alapára 3 millió dollár. Bár az egyetlen járművet érintő visszahívás furcsának tűnhet, de volt már ilyenre példa. A Lamborghini a közelmúltban egy 2021-es Aventador SVJ Roadstert rendelt vissza egy csavarral kapcsolatos probléma miatt – írta meg korábban az outlet, de a Jaguar Land Rover és a Mercedes-Benz is járt már hasonló cipőben.

Nyitókép: Bugatti

Tényleg lehet új autót nyerni a kaszinóban? Elárasztják-e az ukrán roncsok a használtautó-piacot?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!