El kellett altatni az Orosházán elgázolt kengurut

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-02-07, 10:26

Nem először indult felfedező útra az erszényes állat.

Furcsa eset történt Orosházán nemrégiben, egészen konkrétan elgázoltak egy kengurut a Földvári úton. Sajnálatos módon a vándor kedvű kenguru olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az állatorvos végül az elaltatása mellett döntött.

Az egyik helyi cég munkásokat szállító kisbusza állt meg az úton fekvő kenguru mellett, vagyis az állatot elgázoló sofőr továbbhajtott a baleset után.

„Megálltam és még mielőtt nagyobb baj történne, az utasokkal együtt lekísértük, lesegítettük az útról a sérült állatot. A kutya nagyságú erszényesnek sebesült és valószínűleg törött volt az egyik lába. Értesítettük az állatmentőket és elkezdtük keresni a kenguru gazdáját is” – mesélte a kisbusz sofőrje az oroscafe.hu-nak.

Kenguru a kicsinyével

A portál először arról számolt be, hogy a kengurut – aki korábban már többször is elkóborolt otthonról – a Budapesti Állatkórházba szállították, ahol kiderült, hogy van remény a teljes felépülésére. Később azonban a kenguru tulajdonosa, Hegedűs Titanilla szomorúan közölte az oldallal, hogy a kalandvágyó erszényes sérülései olyan súlyosak voltak, hogy el kellett altatni.

2019 októberében sokan felkapták a fejüket, amikor a magyar sajtóban körbefutott egy hír egy tevéről, amelyet Miskolcon ütöttek el. Szerencsére abban a balesetben senki sem sérült meg.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Teréz Körút a Nyugati Pályaudvarnál
2019. május 17.
Építkezési munkálatok miatt változik a forgalom rendje a Teréz körúton
Az M7 autópálya egyik szakasza
2019. május 17.
Az autópálya munkálatai csak szeptemberben folytatódnak

További hírek