Eladásra kínált Ferrari Monza a Párizsi Autószalonon

Frissítve:
2018-11-13, 11:15

A Párizsi Autószalon az az esemény, ahol minden év őszén számos autógyártó kíván tetszelegni legújabb modelljével, tanulmányautójával a nagyközönség előtt. Ezúttal egy Ferrari Monza még gazdára is lelhet!

Minden évben, amikor beköszönt az ősz, csupán két dologra lehet gondolni: a Frankfurti, illetve a Párizsi Autószalonra. Utóbbi 2018. október 4 és 14-e között zajlik, azonban az első sajtónap már 2-án, kedden szerepet kapott.

Ferrari Monza SP1

A kiállítók közt sorakozik természetesen a Ferrari is, az olasz sportautógyártással foglalkozó vállalat elvitte bemutatni a Monzát. A rossz hír csak az, hogy az autó baromi drága. Összességében 1,85 millió dollárt, vagyis több, mint 500 millió forintot kell kipengetni érte, de láthatóan akadnak olyan ügyfelek, akiknek még ez sem okoz gondot.

Ferrari Monza SP2

Ferrari Monza SP1 SP2

Ötszáz millió forint bizony nem kevés pénz, sőt ezekután már bátran kijelenthetem, hogy a Ferrari Monza bizony egy példány azok közül, melyekre még a gatyád is rámenne! Egy családon belüli példával élve, az F12-es utódja, a Ferrari 812 Superfast a 2017-es év elejére készült el, árát tekintve pedig (, ha egyáltalán ilyet ki lehet jelenteni méregdrága sportautók esetében) jóval kecsegtetőbbnek hangozhat a Monzáénál. Ha szeretnél egy 812 Superfastot, 263 000 fontot, azaz kicsivel több, mint 95 millát kell összekapirgálnod érte.  

Ferrari 812 Superfast

Ezen továbbra sincs miért meglepődni, hiszen ez a szegmens így működik. Továbbá az ügyfelek nem csak, hogy rendelkeznek ennyi pénzzel, ha arról van szó, képesek még vetekedni is egy ilyen autóért.

LaFerrari Aperta

Szintén ment a harc azon megrendelők közt, akik anno nem kaptak helyet a limitált számban gyártott LaFerrari kupé (499 db), valamint a nyitott tetős kivitel, az Aperta (209 db) listáján. Ám a legutolsó Apertát egy Magyarországon élő, kanadai milliárdosnak végül mégiscsak sikerült megkaparintania több, mint 2,5 milliárd forintért. A 2018 szeptemberében bejelentett „Icona” projekt keretein belül az olasz márka kifejezetten limitált kiadású hipersportautókat tervez gyártani, illetve eladásra kínálni.

Ferrari Icona sorozat

Az Icona sorozat első példánya a Monza lett, melynek értékesítésére a gyártó kiválasztott 499 hűséges vásárlót, akiknek lehetőségük van választani az SP1 együléses, avagy az SP2, kétüléses kivitel közt, azonban a kettő közül csak egy lehet az övék.

Enrico Galliera, a vállalat értékesítési és marketing vezetője a 2018-as Párizsi Autószalonon elárulta, hogy már azonosították azon szerencsés jelölteket, akiknek esélyük van birtokukba keríteni az 517 milliós Monzát.

Forrás:

További autós hírek

A kellemetlen esetre szeptember 23-án került sor, amikor egy idős nő félre állt a járművével, hogy szemügyre vegye az út szélén árusított tojásokat, a...

A felvétel egy autós találkozón készült. Az autó sofőrje egy kanyarban rúgta el a több, mint 500 lovas Mercedes – AMG C63s- nek....

Az M7-es autópályán, Pákozd térségében vontak intézkedés alá a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési Osztályának munkatársai 2019. október 14-én...

Egy nap kétszer is lefényképezett a traffipax egy személygépkocsit a 47-es számú főúton, mert az autó vezetője jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt. A...

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság M43-as Autópálya Alosztályának járőrei 2019. október 12-én délelőtt egy bolgár honosságú autószállító trélert ellenőriztek a Kéthalmi pihenőhelyen. A tengelysúly...

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika
Az International GT Open hungaroringi hétvégéjének GT3-as képei
2018. július 09.
Az International GT Open magyarországi hétvégéjét leginkább a végletesség jellemezte.