15 új modell bemutatása 4 éven belül? A Ferrari bevállalta!

Közzétéve:
2018-09-21, 14:43

A Ferrari újdonsült vezérigazgatója a napokban ismertette termékfrissítésre vonatkozó üzletpolitikáját

„Ferrari-vezér” - sokan így emlegetik a Kanadában felnőtt ügyvezető igazgatót, pontosabban az FCA és a Ferrari volt vezérigazgatóját, Sergio Marchionnét, aki 2018. július 25-én, életének 66. életévében adta fel a végső küzdelmet súlyos betegségével. Utolsó, öt évre szóló üzleti tervét június 1-jén mutatta be, melyről már biztosan tudta: nem ő lesz a végrehajtó.

Ferrari 488 Pista Spyder

Helyét Louis Camilleri vette át, aki a Maranellóban tartott Ferrari sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy 2022-ig, azaz szűk 4 éven belül 15 vadonatúj olasz csődör bemutatását tervezi a gyártó. Mielőtt felmerül benned a kérdés, igen, a projekt, mely nagyrészt igazodik Sergio Marchionne üzleti tervéhez, természetesen magában foglalja a Ferrari SUV, valamint hibrid modellek bemutatását is. A szabadidő-autó nevének a Purosangue-t, vagyis a „Telivért” választották és megjelenése kapcsán bíznak a Ferrari-eladások jelentős növekedésében.

Ferrari SUV

Persze van azonban néhány lényeges különbség Camilleri és Marchionne tervei, mondhatni nézetei közt. A Marlboro korábbi ügyvezetője, vagyis Camilleri kezdetben nem rajongott a Ferrari SUV ötletéért, de a látványtervek bemutatása óta teljes mértékben támogatója a projektnek. Sergio Marchionne 2 milliárd eurós célt tűzött ki a vállalat számára 2022-re, míg Camilleri 1,8-2 milliárd euró profittal számol, a cél mindössze az, hogy megduplázódjon a Ferrari profitja 2022-re. Marchionne 2020-ra datálta a szabadidő-autó bemutatását, az új vezérigazgató ezt viszont még kijjebb tolná.

A csúszás okát a tökéletesítésre hivatkozva támasztotta alá! A tervek szerint a teljes termelés 60%-át 2022-re a hibrid modellek teszik majd ki, az autók több, mint fele pedig sportautó lesz.

Ferrari Portofino

A Ferrari a 15 vadonatúj modell bemutatása mellett más egyéb tervekkel is előrukkol majd, ilyen például a V6-os erőforrások bevezetése a kínálatba, melyeket eddig csupán a Fiat-csoporton belüli márkáknak fejlesztettek, emellett gőzerővel dolgoznak az innovatív műszerfal, a high-tech infotainment-rendszer és a mesterséges intelligencián alapuló félautomata vezetési rendszer fejlesztésén is.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Mitsubishi SUV
2019. május 25.
A Mitsubishi 2020-tól teljesen átalakítja szabadidő-autó kínálatát, hogy az sokkal átláthatóbb legyen a jelenleginél
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
Játék! Ismerd fel a 10 SUV-ot hűtőrácsuk alapján!
2017. augusztus 19.
Legújabb kvízjátékunkban 10 SUV hűtőrácsáról készült fotót mutatunk. Tippeld meg, hogy melyik utcai terepjáróhoz tartoznak a képek!
Ez a sikk: Hyundai Kona 1.0 T-GDI – Teszt + Videó!
2018. szeptember 15.
A Hyundai Kona üde színfoltja a kompakt SUV szegmensnek: az tény, hogy megjelenése viszi a prímet, a belső már kevésbé látványos, azonban az 1.0 literes turbómotor ideális választás lehet a többnyire városban közlekedők számára