15 új modell bemutatása 4 éven belül? A Ferrari bevállalta!

Közzétéve:
2018-09-21, 14:43

A Ferrari újdonsült vezérigazgatója a napokban ismertette termékfrissítésre vonatkozó üzletpolitikáját

„Ferrari-vezér” - sokan így emlegetik a Kanadában felnőtt ügyvezető igazgatót, pontosabban az FCA és a Ferrari volt vezérigazgatóját, Sergio Marchionnét, aki 2018. július 25-én, életének 66. életévében adta fel a végső küzdelmet súlyos betegségével. Utolsó, öt évre szóló üzleti tervét június 1-jén mutatta be, melyről már biztosan tudta: nem ő lesz a végrehajtó.

Ferrari 488 Pista Spyder

Helyét Louis Camilleri vette át, aki a Maranellóban tartott Ferrari sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy 2022-ig, azaz szűk 4 éven belül 15 vadonatúj olasz csődör bemutatását tervezi a gyártó. Mielőtt felmerül benned a kérdés, igen, a projekt, mely nagyrészt igazodik Sergio Marchionne üzleti tervéhez, természetesen magában foglalja a Ferrari SUV, valamint hibrid modellek bemutatását is. A szabadidő-autó nevének a Purosangue-t, vagyis a „Telivért” választották és megjelenése kapcsán bíznak a Ferrari-eladások jelentős növekedésében.

Ferrari SUV

Persze van azonban néhány lényeges különbség Camilleri és Marchionne tervei, mondhatni nézetei közt. A Marlboro korábbi ügyvezetője, vagyis Camilleri kezdetben nem rajongott a Ferrari SUV ötletéért, de a látványtervek bemutatása óta teljes mértékben támogatója a projektnek. Sergio Marchionne 2 milliárd eurós célt tűzött ki a vállalat számára 2022-re, míg Camilleri 1,8-2 milliárd euró profittal számol, a cél mindössze az, hogy megduplázódjon a Ferrari profitja 2022-re. Marchionne 2020-ra datálta a szabadidő-autó bemutatását, az új vezérigazgató ezt viszont még kijjebb tolná.

A csúszás okát a tökéletesítésre hivatkozva támasztotta alá! A tervek szerint a teljes termelés 60%-át 2022-re a hibrid modellek teszik majd ki, az autók több, mint fele pedig sportautó lesz.

Ferrari Portofino

A Ferrari a 15 vadonatúj modell bemutatása mellett más egyéb tervekkel is előrukkol majd, ilyen például a V6-os erőforrások bevezetése a kínálatba, melyeket eddig csupán a Fiat-csoporton belüli márkáknak fejlesztettek, emellett gőzerővel dolgoznak az innovatív műszerfal, a high-tech infotainment-rendszer és a mesterséges intelligencián alapuló félautomata vezetési rendszer fejlesztésén is.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További autós hírek

Ahol ez a fevétel készült, talán ott van a világon a legmélyebben a közlekedési morál. A járdán közlekedve kerülte ki…
A budapesti közgyűlés módosíthat azon a rendeleten, amely megszabja a zónákat, a parkolódíjakat és azokat a napokat, amikor fizetni kell.…
Igen, a többiek igazi “lúzer” módjára kivárják a HÉV elhaladását, de őt ez nem igatja. ” Ma reggel jöttem munkába…
Előzésből visszatérő személyautó elé kanyarodott egy furgon hétfőn Körmend határában a 86-os főúton. – írja az rtlhirek.hu A teherautó vezetője…
Újra bevezetik Budapesten a kerékbilincselést – hívta fel a figyelmet Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős…

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.

További hírek