2023. november 08. | 11:33

Az autó újkorában került a rocksztár birtokába, először 1997 júniusában kapott forgalmi engedélyt.

Az 1995-ben bemutatott Ferrari F50 neve egyenlő a sebességgel, eleganciával, és egyfajta különleges presztízst ad a tulajdonosainak. Ha hozzátesszük, hogy a szóban forgó Ferrari egykoron a világhírű rocksztár Rod Stewart birtokában volt, akkor pláne érdekes történettel van dolgunk. Ez autó ugyanis most árverésre kerül.

A 4,7 literes V12-es szívómotorral felszerelt sportautó 1996-os gyártmány, újkorában került Rod Stewarthoz. A kocsi egyenesen Maranellóból érkezett az Egyesült Királyságba, ahol először 1997 júniusában kapott forgalmi engedélyt. A feljegyzések szerint egy ideig Dubajban használták, majd 2007-ben ismét brit területen landolt. Azóta hat különböző tulajdonosa volt, jelenlegi gazdája 2,5 év után válik meg tőle.

Nincs agyonhajtva a gép, az óra mindössze 17699 megtett kilométerről tanúskodik. A legendás sportautó idén már megkapta az éves szervízt, augusztusban kuplungszettet is cseréltek benne. A Ferrari Classiche tanúsítványt 2014-ben kapta meg a kocsi, mely igazolja, hogy az eredetivel megegyező teljesítményű motor és váltó dolgozik benne.

A szerencsés új tulajdonos a tanúsítvány mellett egy részletes történelmet bemutató mappát is kap az autó mellé. Ebben szerepelnek az eredeti dokumentumok az első forgalomba helyezéshez, melyek a Ferrari F50 és Rod Stewart kapcsolatát igazolják.

Emellett a kocsi újdonsült gazdája megkapja a vezetett szervízkönyvet, valamint a rocklegenda nevére kiállított garancialapot is. A Ferrari rajongók örömére az autó számos ikonikus kiegészítővel együtt eladó, tehát valóban egy különleges csomagot kínálnak most árverésre.

Licitálni online, a Collecting Cars aukciós weboldalon lehet. Eddig 11 ajánlat érkezett, a legmagasabb ár jelenleg 2,45 millió font, amely átszámítva meghaladja az 1 milliárd forintos értéket.

2018-ban eladósorba került a történelem első Ferrari F50 modellje, melyet olyan kiváló Forma-1-es pilóták vezettek, mint Niki Lauda, Gerhard Berger, vagy éppen Jean Alesi.

John Medina/Getty Images