Eladósorba került egy Halálos iramban autó: 1971-es Chevy Monte Carlo

Közzétéve:
2019-09-26, 10:02

Az ikonikus gépjármű a Halálos iramban: Tokiói hajsza című akciófilmben volt látható, Lucas Blackkel a volán mögött.

A filmbéli szuperautók mindig nagy figyelmet vonnak magukra, különösen akkor, ha sok-sok év távlatából eladásra kerülnek. Noha minden bizonnyal a filmsorozat legnépszerűbb autója a Vin Diesel vezette 1968-as évjáratú Dodge Charger, azért ez az eladósorba került, 3 évvel fiatalabb Chevy Monte Carlo is egy lenyűgöző szépség. Örömmel fantáziálok arról, vajon milyen lehet lepadlózni egy ilyen ízig-vérig amerikai izomautót, de kizártnak tartom, hogy erősebb lennék nála, úgyhogy marad a képzelgés.

1971-es Chevy Monte Carlo Goodyear abroncsokkal

A 2006-ban debütált Tokiói hajszában a kialakult versenyhelyzet során egy Dodge Viper SRT-vel versenyzik Lucas Black, miközben a Monte Carlót vezetgeti. A jelenet közben a Viper vasbetonba csapódik, nem sokkal azután a Monte Carlo pedig felborul.

Az alábbi videóban a hajszát kísérheted figyelemmel:

Külsőre ugyan hivalkodónak tűnhet a Chevy, azt azonban meg kell hagyni, hogy sokkal inkább hajaz egy versenyautóra, mint bármi másra. Ez főként teljesítményével igazolható, hiszen egy 6,6 literes, V8-as motor duruzsol benne, amit maga az autó építője, Dennis McCarthy pakolt bele, mivelhogy hozzá került az autó kipofozás gyanánt. Munkásságának nyoma a motorháztetőn is utolérhető, amit saját maga szignózott.

A járművet jócskán kibelezték, csak azokat az elemeket és alkatrészeket hagyták benne, amik igazán lényegesek.

1971-es Chevy Monte Carlo oldalról fényképezve

1971-es évjáratú Chevy Monte Carlo a Halálos iramban című filmből

A Monte Carlo legfőbb átalakításai között továbbá a hátsó üzemanyagcella, valamint a NASCAR-stílusú gumiabroncsok említhetők meg. A járgányt az eBay-en kínálják eladásra, potom 39 998 dollárért, ami átszámítva nem sokkal több, mint 12 millió magyar forintnak feleltethető meg.

Chevy Monte Carlo motortere

Az 1971-es Chevy Monte Carlót a floridai Volvo Auto Sales értékesíti, a kereskedők szerint az autó egy filmbéli járműhöz képest kitűnő állapotban van és garantáltan mosolyt fog csalni leendő vásárlója és egyben tulajdonosa arcára!

Kapcsolódó írások

Toyota Supra mk4 halálos iramban
2020. május 20.
Minden szavazatra szükség van ahhoz, hogy az ikon megszülethessen.
VW bogár tuning egy parkolóban féloldalról
2020. szeptember 07.
Egy driftcsapat változtatott egy Bogarat elképesztő szörnyeteggé. A kérdés már csak az, hogy bele szabad-e tenni egy ilyen autóba egy ilyen motort?

További hírek