Elárasztják az elektromos taxik a magyar utakat

Tóth Balázs
Közzétéve:
2020-10-16, 17:10

2,3 milliárd forintnyi támogatást biztosított elektromos taxik beszerzésére a kormány.

Eredményesen zajlott az elektromos texik beszerzésére szolgáló pályázat, 280 új jármű beszerzését támogatta a kormány - áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményében.

A 2020. május 20-án meghirdetett elektromos jármű beszerzésre kiírt pályázat 2 milliárd forintot különített el személytaxi-szolgáltatással vagy személyautós személyszállítással foglalkozó szolgáltatók számára.

taxi

Az ITM látva a pályázat népszerűségét, megemelte a keretet annak érdekében, hogy egyetlen érdeklődő se szoruljon partvonalon kívülre.

"A maximum bruttó 15 millió forintos gépjárművek beszerzési árának 55 százalékát lehetett igényelni" - írja a kreszvaltozas.hu internetes portál.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta, 256 pályázónak 279 tisztán elektromos meghajtású taxi megvásárlása ítélték oda eddig a támogatást, ami 2,3 milliárd forintot jelent pénzben kifejezve. 13 esetben várnak hiánypótlást a vállalkozóktól.

2020 első felében az Európai Unió tagállamai közül Magyarországon nőtt a legnagyobb tempóban az alternatív hajtással forgalomba helyezett gépjárművek száma. Ahogyan azt korábban megírtuk, csak szeptemberben több mint 1000 autó kapott itthon zöld rendszámot, így a hazai utakon már több mint 20 ezer zöld rendszámos kocsi közlekedik.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2020. január 11.
Az állami villanyosautókra vonatkozó támogatási rendszer második fejezte lezárul.

További hírek