Elárverezik az egyenlítői-guineai államelnök fiának luxusautó gyűjteményét

Közzétéve:
2019-06-24, 15:45

Sikkasztás és hűtlen kezelés a vád, melynek következtében 1,5 milliárd forint értékű sportautó is kalapács alá kerül.

Társszerző: Hajdu Balázs

A svájci és francia hatóságok még 2016-ban folytattak eljárást Teodoro Nguema Obiang Mangue – Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, Egyenlítői-Guinea elnökének fia – ellen, melynek során egy komoly autókollekciót foglaltak le. A hiperautókból álló flottát most árverésre bocsájtják.  

Elég komoly gyűjteményről van szó, szerepel benne egy Aston Martin One-77, egy Bugatti Veyron, egy LaFerrari, egy Koenigsegg One:1, egy Lamborghini Veneno Roadster, illetve egy McLaren P1 is. A nyugat-afrikai ország első emberének fiát állami vagyont érintő hűtlen kezeléssel és sikkasztással vádolták, így a járműveket elkobozták tőle. 2017-ben bírósági eljárás keretében bűnösnek találták, az autók pedig aukció keretében megvásárolhatóvá válnak.

szuperautók

Amit a képeken látsz, az nem az első lefoglalt autós gyűjtemény. 2012-ben a francia rendőrség elkobozta Mangue párizsi kollekcióját, benne egy Bugatti Veyron Grand Sporttal, egy Maserati MC12-vel, egy Ferrari 599 GTO-val, egy Bugatti Veyronnal, egy Porsche Carrera GT-vel. 2016-ban újabb 25 autónak mondhatott búcsút az afrikai politikus.

A mostani kollekcióban is akad jó pár érdekes darab. A Lamborghini Veneno egy egyedi kialakítású roadster, mely mindössze 320 kilométert futott, értéke körülbelül 1,5 milliárd forint. A gyűjtemény legritkább tagja a Koenigsegg One:1, a svéd autógyár mindössze hat darabot gyártott belőle. Ez a világ első autója, mely 1 megawatt energiát képes termelni, valamint a 0-ról 300 km/h-ra gyorsulást, valamint az ismételt megállást 17,95 másodperc alatt hatja végre. Az autó ára 600 millió forint környékén mozog.

szuperautók árverésre kerülnek

A viszonylag olcsóbb autók érdekelnek? Az Atlantic Blue Veyron nagyjából 200 millióért a tiéd lehet. Az árverés tervezett bevétele 40 milliárd forint, melyet teljes egészében Egyenlítői-Guinea támogatására fordítanak.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1966 Oldsmobile Tornado
2019. április 22.
A General Motors 1966-ban előállt egy teljesen új Gran Turismóval, amit a Ford Thunderbird vetélytársaként képviseltetett. Ő az első generációs Oldsmobile Toronado
2019. szeptember 14.
Ha elég időt fordítasz rá, egy közel 40 éves BMW több élményt képes nyújtani, mint bármely más új autó.

További hírek