szerda - 2023. május 31.
25 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 574 Ft
100 626 Ft
D 555 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Eldőlt, újra autómentes lesz-e a pesti rakpart a hétvégi napokon

2021. március 12. | 13:34

Felvetődött, hogy a hosszúhétvége során a Lánchíd is le legyen zárva a kocsik elől.

2021. március 13-tól (vagyis most szombattól) újra autómentes lesz a pesti rakpart a Margit híd és a Közraktár utca között, és ezentúl a rakpartot érintő beruházások elindításáig minden hétvégén újra birtokba vehetik a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok, közölte a Fővárosi Önkormányzat.

Friss fejlemény, hogy néhány órával a bejelentést követően az Operatív Törs lefújta az akciót a járványügyi védekezésre hivatkozva.  A pesti alsó rakpart és a Lánchíd megnyitása a gyalogosok és a kerékpárosok számára elmarad, továbbra is kizárólag az autósforgalom közlekedhet rajtuk.

Egészen péntek délutánig úgy volt, hogy a Lánchíd március 13–15. között lesz lezárva az autós forgalom elől, a hosszú hétvégén csak gyalogosan lehet majd használni, ami alkalmat adhat a hídtól való búcsúzásra. Jövő hét szerdán ugyanis elkezdődik a híd felújítása. Karácsony Gergely elképzelése szerint a tömegközlekedés mellett elsősorban a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedhettek volna a hídon. Az autós forgalom elől várhatóan június közepétől lesz lezárva a Lánchíd, jegyezte meg Budapest Városháza.

További hírek: szombattól hétfőig nosztalgia villamossal lehet utazni a 2-es villamos vonalán, a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között. A járat délelőtt 10 órától közlekedik, a menetrendet a BKK honlapján és a fontosabb megállókban lehet kiolvasni, a járműre érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni. A nosztalgia villamos speciális dekorációja a március 15-i eseményeket és a Lánchíd történetét jeleníti meg. A BKK járatain az SZFE diákjai olvasnak fel az 1848-49-es forradalomhoz és szabadságharchoz kötődő idézeteket Arany Jánostól és Széchenyi Istvántól.

A rakpart és a Lánchíd megnyitásával ünnepel a Főváros. Plakátkiállítással, kincskereső játékkal és nosztalgia... Közzétette: Budapest Városháza – 2021. március 10., szerda

Fővárosi Önkormányzat

MTI

Elon Musk támogatja a Tesla Cybertruck kempingcélú felhasználását Ekkortól kezdődhet újra az oktatás a tanulóvezetők számára

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!