Társszerző: Hajdu Balázs

A nem éppen hétköznapi esetet az idős űriember mögött haladó autó fedélzeti kamerája rögzítette. A videón látható útszakaszon a megengedett sebesség 100 km/h, a szép korú férfit azonban nem igazán zavarták az őt körülvevő járművek.


Az idős úr nyugodtan haladt az autópályán – az esetet egy fedélzeti kamera rögzítette

A felvételt a Melbourne-ben élő Bruce Bromley töltötte fel a Dash Cam Owners Australia Facebook oldalra. Bromley péntek délután fél három környékén haladt a Monash Freewayen, amikor az őt bal oldalán egy kisméretű járműre lett figyelmes. Ekkor rájött, hogy egy idős, mozgássegítő robogóval közlekedő férfiról van szó, megpróbált segítséget nyújtani. Letekerte az ablakot és kikiabált:

„Húzódjon le papa, az autópályán van!”

Erre az öregúr állítólag azt mondta:

„Menj a p****ba! B****dj meg!”

Bromley azonban nem adta fel, és hívta a rendőrséget, valamint lassan követte az idős férfit, miközben vészvillogóval jelzett a többi autósnak.

„Teljesen le voltam döbbenve. Szóltam neki, hogy húzódjon le, erre elküldött a p****ba. 92 éves létére nagyon agresszív volt, ám az is lehet, hogy csak össze volt zavarodva. Ha nem vagyok ott, könnyedén elüthették volna. Ezzel a tudattal pedig nem tudtam volna nyugodtan aludni” - mondta Bromley az ausztrál News 7 televíziós csatorna munkatársainak.

Az idős úr veszélyes utazásának a rendőrség vetett véget

A rendőrség pár percen belül a helyszínen volt, és megállította a kalandor utazását. Az idős embert a Glen Waverley rendőrkapitányságra szállították, ahová a családja mehetett érte. A 92 éves öregember egy darabig a leállósávban haladt, majd visszatért az autópálya bal oldalára, akadályozva ezzel a forgalmat. Az utazás legijesztőbb pontja az volt, amikor egy hatalmas kamion megközelítette az öregúr kerekesszékét.


Rendőrök tartoztatták fel az idős urat

A közösségi média felhasználói gratuláltak Bromleynak, hiszen úgy vélik, hogy tettével megmentette egy 92 éves ember életét.