Csupán egy évig lehet majd megvásárolni a Range Rover Velar SV Autobiography Dynamic Editiont, melyet a Land Rover Special Vehicle Operations részlege fejlesztett ki.

Az alap harmonikus formaterve számos díjat elnyert az utóbbi években, azonban a most életre hívott csúcsmodell még rá is tesz egy lapáttal. Kívülről még dinamikusabbá teszi az átszabott első lökhárító, amely nagyobb légbeömlő nyílásokat, új hűtőmaszkot kapott. A hátulja is morcosabb lett a feltűnő dupla kipufogóvégekkel illetve a módosított hátsó szoknyával. Normál esetben 21 colos felniken gurul az SUV, amely mögött nagyméretű féktárcsák és piros féknyergek találhatók.

Hat különböző színben rendelhető a modell, azonban a fekete tető a design állandó eleme, így azt nem lehet változtatni. Azonban a Special Vehicle Operations műhely Satin Byron kék metálfényezését csak ehhez a modellhez lehet rendelni.

Range Rover Velar SV Autobiography Dynamic Edition fentről fotózva hegyi úton

A motortérben egy kompresszorral ellátott 5 literes V8-as erőforrás dolgozik, amely 550 lóerő és 680 Nm nyomaték leadására képes, ehhez egy nyolcfokozatú ZF automata váltó csatlakozik. A Velar különleges kiadása több mint 2 tonnát nyom, azonban így is 4,5 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet, a végsebessége pedig 274 km/ óra.

A Special Vehicle Operations mérnökei állítólag 63 900 órát töltöttek az összkerékhajtási rendszer, a hátsó aktív önzáró differenciálmű, a váltó, a kormányzás és a légrugós felfüggesztés finomhangolásával.

Range Rover Velar SV Autobiography Dynamic Edition belseje

Az alapfelszereltségben nem kapsz karbon díszítőelemeket, viszont van rengeteg más dolog, amit igen. Van benne például alumínium váltófülekkel ellátott sportkormány, alumínium tekerőgomb, pedálszett valamint taposó. Egyedi, csak ebben a modellben elérhető a dupla szegéllyel ellátott, perforált és steppelt Windsor bőrkárpitozás, amelyet négyféle színkombinációban rendelhetsz meg. A vezető és az anyósülés húsz irányban állítható, fűthető és szellőztethető, valamint masszázsfunkciókkal is fel van vértezve.

A Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition alapára valahol 32-33 millió forint körül fog mozogni.