Elmarad a Párizsi Autószalon is a koronavírus miatt

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-03-31, 13:12

A világjárvány miatt úgy döntöttek a szervezők, hogy nem tartják meg a 2020 októberében tartandó kiállítást.

A koronavírus és a megfékezése érdekében bevezetett korlátozások teljesen a feje tetejére állították a világot és vele együtt természetesen az autóipart is. Az ellátási láncokban kialakult fennakadások miatt komplett autógyárak kényszerültek leállítani a termelésüket, a gyülekezési tilalom miatt autósport-események tömege tolódott későbbi dátumra vagy maradt el idénre és az autós rendezvényeket sem tudják megtartani a szervezők. A kis autós találkozóktól kezdve a nagy nemzetközi autószalonokig mindent és mindenkit érint a járvány.

Párizsi Autószalon

A kétévente jelentkező Párizsi Autószalon a világ egyik legjelentősebb autóipari kiállítása, gyökerei egészen 1898-ig nyúlnak vissza, akkor tartották ugyanis Franciaországban a világ első ilyen irányultságú autós rendezvényét. Legutóbb 2018-ban volt, idén októberben lett volna esedékes a következő, de az ismert körülmények miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy nem tartják meg a szalont. A párizsi show is a koronavírus áldozatává lett tehát, mint ahogy sok más nagy nemzetközi autós esemény.

Hogy állunk jelenleg az idei autókiállításokkal? Először a március elején jelentkező Genfi Autószalon lett törölve idénre, majd az április elején tartandó New York-it halasztották el augusztus végére. Így járt az április végére tervezett Pekingi Autószalon is, bár még nem tudni, hogy idén később milyen időpontban pótolják majd be. Az eredetileg júniusi Detroiti Autóshow-t is törölték, a kiállítócsarnokokat a vírus miatt ideiglenes kórházi ágyakkal töltötték fel.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A NÚSz Zrt. egyik ügyfélszolgálati irodája
2020. március 16.
Ez nem mentesíti az autósokat az útdíj fizetése alól.
Forgalmi szituáció vizuálisan ábrázolva
2020. március 26.
A koronavírus miatt a tantermi KRESZ-tanfolyamok is leálltak.

További hírek