Elmaradthat a Pekingi Autószalon a koronavírus miatt

Közzétéve:
2020-02-14, 11:02

Nem hivatalos információk szerint a kiállítókkal már tényként közölték a hírt.

Társszerző: Hajdu Balázs

Egyre erősödnek azok a híresztelések, melyek szerint az áprilisra tervezett Pekingi Autószalont is el kell halasztani a koronavírus miatt.

A járvány miatt a Forma-1-es Kínai Nagydíjat biztosan nem április 19-én rendezik meg, sőt, lefújták az Mobil Világkongresszus technológiai eseményt is Barcelonában. Úgy tűnik, hogy újabb autós esemény lehet a koronavírus áldozata.

A Pekingi Autószalon a tervek szerint április 21. és 30. között lenne. Hivatalos közlemény, illetve bejelentés egyelőre nem történt. Az Autocar a szervezőkhöz közel álló forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a kiállítók már tudnak a rendezvény elhalasztásáról.

„Hivatalos információ egyelőre nem érkezett, ám eléggé valószínű, hogy nem áprilisban rendezik az autószalont. Az esemény tényleges időpontja a vírustól függ” - állítja az egyik forrás.

A koronavírus miatt már utazási korlátozásokat vezettek be, a nemzetközi utazásokat is elhalasztják. Peking utcáit rendszeresen tisztítják vegyszerekkel, hogy megpróbálják megakadályozni a vírus tovább terjedését. A halasztás mindezek fényében ésszerű döntésnek látszik.

Az Autocar megpróbálta elérni a Pekingi Autószalon szervezőit, köztük Wang Xia elnököt is. Rejtélyes módon sem az ő, sem pedig két társa email címe nem működött, a negyedik szervező pedig nem válaszolt.

A Pekingi Autószalon elhalasztása valódi mélyütés lenne a kínai autóipar számára. A távol-keleti ország piaca egy két éve tartó válságból próbál kilábalni. Tavaly 22,3 millió új járművet regisztráltak Kínában, ezzel övék a világ legnagyobb új autós piaca.

FRISSÍTÉS: A szervezők hivatalosan is megerősítették, hogy a 2020-as Pekingi Autószalon egészen biztosan nem április végén kerül megrendezésre a koronavírus-járvány miatt. Az esemény új időpontjáról később döntenek a szervezők, akik azt ígérik, hogy azonnal értesíteni fognak mindenkit, amint meglesz a pontos dátum. 

Kapcsolódó írások

Ilyen lett az elektromos BMW iX3
2018. április 25.
A Pekingi Autószalonon mutatkozott be a BMW népszerű X3-as modelljének tisztán elektromos változata, a BMW iX3 koncepció.
Korona vírus molekula
2020. január 30.
Vészhelyzetnek minősítette a WHO a kínai koronavírus terjedését, így védekezhetsz a kocsidban és a tömegközelekedés során.

További hírek