A koronavírus miatt gondok lehetnek a Toyota ellátási láncában

Közzétéve:
2020-02-27, 19:56

A járvány a vállalat Japánban lévő 16 gyárát érintheti.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Toyota szerdán bejelentette, hogy a koronavírus problémákat okozhat a vállalat Japánban lévő gyárainak ellátási láncában. A világ egyik vezető autógyártója 16 gyáregységet üzemeltet a távol-keleti szigetországban.

Az ellátási lánc fennakadását az okozhatja, hogy a koronavírus epicentrumában lévő gyárakat a hatóságok utasításai alapján zárva tartják, illetve a működő üzemekben is részleges leállást vezetnek be.

„Egyelőre normál ütemben, fennakadás nélkül kapjuk az alkatrészeket Kínából. A jövő héten ismét górcső alá vesszük a helyzetet, és döntünk a szükséges intézkedésekről” - mondta a Toyota egyik szóvivője a Reutersnek.

2019-ben 10,7 millió Toyota autót gyártottak a világon, ennek közel fele Japánban készült. A japán autógyártó bejelentette továbbá azt is, hogy minden munkavállaló nem életbevágó üzleti utazását elhalasztja.

Toyota gyártás

A koronavírus járvány terjedése a világ több autógyártójánál fennakadásokat okoz. Japánban korábban bejelentették, hogy speciális munkacsoportot hoznak létre az iparág megsegítésére.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A legőrültebb autók a 2017-es tokiói autószalonról
2017. november 02.
A japánoktól Európába egészen visszafogott modellek jutnak csak el, de a galéria bemutatja azt is, mit tudnak kihozni magukból, ha a saját közönségüknek gyártanak
A Tesla fremonti gyára
2020. március 20.
Az említett autógyártók a jelenlegi helyzetben segítenek, amivel csak tudnak.

További hírek