Elmondta a közlekedési szabályokat az e-rolleres, utána azonnal átment a piroson

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-07, 08:18

A kamera felvette, ahogy elütik a nőt.

Interjút adott a helyi televíziónak egy mallorcai nő, akit arról kérdezett a riporter, hogy mennyire ismeri az elektromos rollerekre vonatkozó KRESZ-szabályokat. A fiatal e-rolleres felmondta a leckét, a villámbeszélgetés után aztán azonnal átment a piroson. A kamera nem állt le, amely így azt is felvette, ahogy egy kocsi elüti a nőt.

Gombamód szaporodnak az elektromos közlekedési eszközök világszerte, de sokan nincsenek kibékülve az e-rollerezőkkel, idehaza is felmerült, hogy változhat miattuk a KRESZ. Spanyolországban is fokozatosan nő az elektromos rollerezés népszerűsége, a mallorcai köztévé pedig úgy döntött, utánajár, hogy az e-rolleresek mennyire vannak tisztában a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokkal.

Interjút adó e-rolleres szemből

A forgató stábnak sikerült szóra bírnia egy fiatal hölgyet, aki felsorolta a rá vonatkozó szabályokat a riporternek.

„Az e-rolleresek a kerékpársávon és a járdán kívül máshol nem közlekedhetnek, és nem hallgathatnak zenét menet közben. Ha jól tudom, akkor este 10 óráig a város bármelyik részén szabad rollerezni” – nyilatkozta az utca embere.

A riporter ezután elköszönt a lánytól, aki néhány másodperccel a beszélgetés vége után elindult a kijelölt gyalogátkelőn. A kamera tovább forgott, így kiderült, hogy a gyalogosknak és a kerékpárosoknak akkor már pirosat mutatott a jelzőlámpa. Az e-rolleres már majdnem átért a másik oldalra, amikor egy fehér színű autó elütötte.

Az autósnak egyébként meg kellett volna állnia a nő előtt, attól függetlenül, hogy az e-rolleres nem tartotta be a szabályokat. Szerencsére a hölgy nem sérült meg komolyabban.

Kapcsolódó írások

Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.
Forgalmi dugó Amerikában
2019. december 03.
Most azért volt miért sajnálni a jenkiket.

További hírek