szombat - 2023. április 01.
12.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 617 Ft
100 655 Ft
D 599 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Élő stream közben csapódott falnak egy önvezető robotversenyautó

2020. október 30. | 18:50

Rögtön az egyik első interneten keresztül közvetített Roborace versenyen komoly baleset történt

Az önvezető robotversenyautókat felvonultató Thruxtonban rendezett viadalon, a rajtot követő másodpercekben az egyik 325 millió forint értékű autó a célegyenesben lévő falnak csapódott. Az ütközés következtében a kocsi eleje súlyosan megrongálódott.  

A Twitchen keresztül követhető rendezvényre mesterséges intelligenciára szakosodott csapatok nevezhetnek, akik a versenypályán történő körözésre programozzák a pilóta nélküli versenyautókat. A futam során különböző akadályokon kell átvergődniük, a köridőket pedig meghatározott ellenőrző pontokon való áthaladással csökkenthetik.

A kezdeményezés az önvezető technológiát és a mesterséges intelligenciát kívánja az autóversenyzés szolgálatába állítani. A kísérlet önmagában akár érdekes is lehetne, ám a streamen közvetített versenyen bekövetkezett súlyos baleset elég rossz fényt vet az önvezető autókra.

Az önvezető technológiával kapcsolatban rendkívül megosztott az autós közvélemény. A sofőr nélküli járműveket a közösségi közlekedésben is hasznosítani kívánják, a tesztüzem több nagyvárosban is elindult. A technológia azonban közel sem tökéletes, és a biztonság szempontjából is hagy némi kívánnivalót maga után.

Szerinted lehet jövője egy robotversenyautókat felvonultató sorozatnak?

A Cadillac TOP 3 elvérzett riválisa, avagy az amerikai trónbitorlás 3 legnagyobb vesztese – 2. rész Egyszerűsíti a Volvo az autóbérlést?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!