Élő stream közben csapódott falnak egy önvezető robotversenyautó

Közzétéve:
2020-10-30, 16:50

Rögtön az egyik első interneten keresztül közvetített Roborace versenyen komoly baleset történt

Az önvezető robotversenyautókat felvonultató Thruxtonban rendezett viadalon, a rajtot követő másodpercekben az egyik 325 millió forint értékű autó a célegyenesben lévő falnak csapódott. Az ütközés következtében a kocsi eleje súlyosan megrongálódott.  


A Twitchen keresztül követhető rendezvényre mesterséges intelligenciára szakosodott csapatok nevezhetnek, akik a versenypályán történő körözésre programozzák a pilóta nélküli versenyautókat. A futam során különböző akadályokon kell átvergődniük, a köridőket pedig meghatározott ellenőrző pontokon való áthaladással csökkenthetik.

A kezdeményezés az önvezető technológiát és a mesterséges intelligenciát kívánja az autóversenyzés szolgálatába állítani. A kísérlet önmagában akár érdekes is lehetne, ám a streamen közvetített versenyen bekövetkezett súlyos baleset elég rossz fényt vet az önvezető autókra.

Az önvezető technológiával kapcsolatban rendkívül megosztott az autós közvélemény. A sofőr nélküli járműveket a közösségi közlekedésben is hasznosítani kívánják, a tesztüzem több nagyvárosban is elindult. A technológia azonban közel sem tökéletes, és a biztonság szempontjából is hagy némi kívánnivalót maga után.

Szerinted lehet jövője egy robotversenyautókat felvonultató sorozatnak?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Önvezető személyszállító kisbusz ütközött Las Vegasban
2017. november 17.
Ismét terítékre került, vajon mennyire biztonságosak az önvezető járművek, miután egy frissen forgalomba állt, nem ember által vezetett gépjármű érintett volt egy balesetben.
Ne engedd el a kormányt vezetés közben! Igen, egy Teslában se!
2018. február 12.
Újabb balesete volt egy Tesla Model S-nek, ami miatt az amerikai cég ismét figyelmeztette autói tulajdonosait, hogy ne engedjék el menet közben a kormányt.

További hírek