Az önvezető robotversenyautókat felvonultató Thruxtonban rendezett viadalon, a rajtot követő másodpercekben az egyik 325 millió forint értékű autó a célegyenesben lévő falnak csapódott. Az ütközés következtében a kocsi eleje súlyosan megrongálódott.  


A Twitchen keresztül követhető rendezvényre mesterséges intelligenciára szakosodott csapatok nevezhetnek, akik a versenypályán történő körözésre programozzák a pilóta nélküli versenyautókat. A futam során különböző akadályokon kell átvergődniük, a köridőket pedig meghatározott ellenőrző pontokon való áthaladással csökkenthetik.

A kezdeményezés az önvezető technológiát és a mesterséges intelligenciát kívánja az autóversenyzés szolgálatába állítani. A kísérlet önmagában akár érdekes is lehetne, ám a streamen közvetített versenyen bekövetkezett súlyos baleset elég rossz fényt vet az önvezető autókra.

Az önvezető technológiával kapcsolatban rendkívül megosztott az autós közvélemény. A sofőr nélküli járműveket a közösségi közlekedésben is hasznosítani kívánják, a tesztüzem több nagyvárosban is elindult. A technológia azonban közel sem tökéletes, és a biztonság szempontjából is hagy némi kívánnivalót maga után.

Szerinted lehet jövője egy robotversenyautókat felvonultató sorozatnak?