Elon Musk döntött, változás jön a Tesla életében

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-08-24, 10:34

A villanyautókat gyártó vállalat húzása felkeltheti a kisbefektetők érdeklődését.

Elon Musk egyik leghíresebb vállalata, a villanyautókat gyártó Tesla augusztus végén feldarabolja a papírjait. A lépésre azért volt szükség, mert a Tesla részvényei jelentősen megdrágultak, Musk viszont azt szeretné, ha a saját munkavállalói mellett a kisbefektetők is könnyebben vásárolhatnának tulajdonrészt a vállalatban.

A Forbes beszámolója szerint az 5:1 arányú felosztás után sem lesz olcsóbb a Tesla-részvény, annyi lesz a változás, hogy a tőzsdén mozgó emberek kisebb címleteket vásárolva is Tesla-tulajdonossá válhatnak. Az augusztus végi piaczárás után további négy papírt kapnak azok a befektetők, akik augusztus 21-én Tesla-részvénnyel rendelkeznek. Az olcsóbb részvényekkel augusztus 31-én indul meg a kereskedés a New York-i tőzsdén.

Elon Musk tölt áramot egy Teslába

A Tesla esetében ötödölni fogják a részvényt, ami azt jelenti, hogy a papírok olcsóbbak lesznek, a 300 dolláros részvény pedig értelemszerűen jobban fogja érdekelni a kisbefektetőket, mint a mostanában megszokott 1500 dolláros részvény. A részvények feldarabolása arra utal, hogy Musk bízik a Tesla papírjaiban.

A Tesla az elmúlt években szép csendben a világ legértékesebb autógyártójává vált, 256 milliárd dollár feletti piaci kapitalizációja meghaladja a tőzsdén jegyzett euró­pai szektortársak együttes értékét is, írja a Világgazdaság.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a Tesla.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Elon Musk
2020. június 08.
A városi személyszállítást reformálná meg Elon Musk.

További hírek