Eltűnhet a kombi BMW-k külön nyitható hátsó szélvédője

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-07-23, 14:06

A bajorok spórolnának a kombik praktikus extráján, ha nincs rá igény.

A BMW által végzett felmérés szerint a kombi BMW-t vásárlók nagy részének fogalma sincs arról, hogy milyen praktikus tulajdonsággal bír az autójuk. Ebből is látszik, hogy a kombikat ma elsősorban nem a nagy csomagterük és hasznosságuk miatt vásárolnak az emberek, hanem pusztán azért, mert jól néznek ki. A bajor márka már évtizedek óta felvértezi a kombijait egy zseniális kiegészítővel: a hátsó szélvédő a csomagtér fedéltől függetlenül is nyitható. Sajnos a funkciót feláldozhatják a spórolás oltárán.

BMW G21 kombi nyitott hátsó szélvédő
A hűtőt nem a hátsó szélvédőn keresztül fogod bepakolni, de szűk helyen, a bevásárlás bedobálásához elég lehet kinyitni a hátsó szélvédőt

A külön nyitható hátsó szélvédő egy rendkívül praktikus extra. Apró holmik bedobálása a csomagtartóba az ajtó nyitása nélkül egyszerűen és gyorsan megoldható. Hosszabb tárgyak szállításakor is jól jön, hogy maga a csomagtér fedél zárva maradhat. De szűk helyen való pakoláskor is nagyon hasznos tud lenni. A BMW az E39-es 5-ös szériával vezette be a nyitható hátsó szélvédőt és azóta minden kombi 3-as és 5-ös modellen megtalálható ez a funkció. Lehet már nem sokáig.

BMW G21 kombi nyitott hátsó szélvédő
Ha a tulajdonosoknak nem kell, a BMW marketingesei szívesen spórolnának a zseniális külön nyitható hátsó szélvédő elhagyásával

Szinte hihetetlen, de a BMW-t vásárlók többsége nem tud az extra létezéséről. Ezzel viszont az a baj, hogy emiatt eltűnhet ez a szuper funkció. Sőt, a mérnököknek a most megjelent G21-es kódszámú 3-as kombi BMW esetében is meg kellett küzdeniük érte. Áldott legyen a nevük! A marketingesek el akarták hagyni az extrát, mondván, hogy minek tartsanak életben egy drága funkciót, ha a vásárlók még csak nem is tudnak róla. Ez mondjuk jogos. Az autógyáraknak érdekükben áll minden apróságon spórolni, autónként egy 10 eurós alkatrész elhagyásával milliókat takaríthatnak meg évente a hatalmas gyártási darabszámok miatt. Ennek ellenére remélem, a nyitható hátsó szélvédő túlél.

A nemrég az Alapjáratnál járt 400 lóerős BMW M550d xDrive kombi hátsó szélvédője is külön nyitható. A videóban Márk és Attila meg is mutatja:

Forrás:

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói
Valentino Rossi, MotoGP, DTM, Yamaha, BMW, Audi, villámhír
2019. június 11.
A MotoGP legendája kedvet kapott ahhoz, hogy kipróbálja magát egy számára ismeretlen sorozatban.
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!