szombat - 2023. június 10.
20.5 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Eltűnhet a kombi BMW-k külön nyitható hátsó szélvédője

2019. július 23. | 16:06

A bajorok spórolnának a kombik praktikus extráján, ha nincs rá igény.

A BMW által végzett felmérés szerint a kombi BMW-t vásárlók nagy részének fogalma sincs arról, hogy milyen praktikus tulajdonsággal bír az autójuk. Ebből is látszik, hogy a kombikat ma elsősorban nem a nagy csomagterük és hasznosságuk miatt vásárolnak az emberek, hanem pusztán azért, mert jól néznek ki. A bajor márka már évtizedek óta felvértezi a kombijait egy zseniális kiegészítővel: a hátsó szélvédő a csomagtér fedéltől függetlenül is nyitható. Sajnos a funkciót feláldozhatják a spórolás oltárán.

A külön nyitható hátsó szélvédő egy rendkívül praktikus extra. Apró holmik bedobálása a csomagtartóba az ajtó nyitása nélkül egyszerűen és gyorsan megoldható. Hosszabb tárgyak szállításakor is jól jön, hogy maga a csomagtér fedél zárva maradhat. De szűk helyen való pakoláskor is nagyon hasznos tud lenni. A BMW az E39-es 5-ös szériával vezette be a nyitható hátsó szélvédőt és azóta minden kombi 3-as és 5-ös modellen megtalálható ez a funkció. Lehet már nem sokáig.

Szinte hihetetlen, de a BMW-t vásárlók többsége nem tud az extra létezéséről. Ezzel viszont az a baj, hogy emiatt eltűnhet ez a szuper funkció. Sőt, a mérnököknek a most megjelent G21-es kódszámú 3-as kombi BMW esetében is meg kellett küzdeniük érte. Áldott legyen a nevük! A marketingesek el akarták hagyni az extrát, mondván, hogy minek tartsanak életben egy drága funkciót, ha a vásárlók még csak nem is tudnak róla. Ez mondjuk jogos. Az autógyáraknak érdekükben áll minden apróságon spórolni, autónként egy 10 eurós alkatrész elhagyásával milliókat takaríthatnak meg évente a hatalmas gyártási darabszámok miatt. Ennek ellenére remélem, a nyitható hátsó szélvédő túlél.

A nemrég az Alapjáratnál járt 400 lóerős BMW M550d xDrive kombi hátsó szélvédője is külön nyitható. A videóban Márk és Attila meg is mutatja:

Új modellekkel frissíti kínálatát a Ferrari 1 nap alatt 21 ittas magyar sofőr bukott le Veszprém megyében

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!