A McLaren a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Bereznay Dániel magyar e-sportolót. Bereznay mellett Bari Boroumand és Josh Idowu is csatlakozik a brit istálló virtuális csapatához.

A 2020-as Év E-sportolója díj nyertese májusban szakított korábbi csapatával, az Alfa Romeóval, az F1 Esports Series 2021-es kiírásában pedig a legendás brit együttest fogja képviselni. Jövendőbeli csapattársai közül Boroumand versenypálya-tapasztalattal is bír, ő korábban a Forma-4-ben kapott bizonyítási lehetőséget. Idowu újonc akadémistaként csatlakozik a McLarenhez.


Kép forrása: F1 Esports

Az egyik legismertebb magyar e-sportoló 2019-ben az egyéni pontverseny harmadik, tavaly pedig az ötödik helyén végzett, a konstruktőri bajnokságban pedig a második helyen zárt az Alfa Romeóval. A húszas évei elején járó fiatalember korábban azt mondta a Nemzeti Sportnak, az új idényben szeretné, ha az adott pályán elért egyéni legjobb idejéhez sokkal közelebb lenne, mint az előző kiírásban.

2020 májusában az Alapjárat.hu is készített egy interjút Bereznay Danival, amit erre a linkre kattintva tudsz elolvasni.

„Végre elárulhatom! A Forma-1 történelmének egyik legnagyobb csapatával járom tovább az F1-es esportos utamat” – jelentette be nagy örömmel Bereznay Dani a hivatalos Instagram oldalán.