2022. március 03. | 11:18

Májusban roppantul megdrágul a tankolás, ez szinte holtbiztos.

Az Ukrajnában zajló háború miatt a nyersolaj hordónkénti ára a 110 dolláros szintet is átlépte egy rövid ideig, így nem csoda, hogy továbbra is elszállóban vannak az üzemanyagárak. Szerda este jött a hír, hogy pénteken a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 11 forinttal emelkedik Magyarországon, a gázolaj esetében pedig 17 forintos drágulás lesz tapasztalható.

A benzinkutaknak ezt most nem kell figyelembe venniük, hiszen a kormány február 28-án az üzemanyagok nagykereskedelmi árát is 480 forintban maximalizálta. Erre azért volt szükség, mert a független kutasok reménytelen helyzetbe kerültek volna az intézkedés nélkül.

Töltőpisztoly

Ha nem lenne a benzinár-stop, akkor a normál 95-ös benzin literje most 553 forintba kerülne, az adalékanyagoktól mentes gázolaj átlagára pedig 574 forintra módosulna.

Bárhogy csűrik-csavarják a dolgot, a különbözetet valakinek nyilván ki kell fizetni, jegyezte meg a Holtankoljak.hu közleménye.

Az ukrajnai válsághelyzet miatt nagyon nehéz helyzetbe kerülhet Közép-Európa, az energiaárak is elszállóban vannak. Értelemszerűen Magyarországon sem túl jók a kilátások, hiszen a forint rendkívül sokat romlott az utóbbi pár napban: tegnap történelmi értéken, 383 forinton jegyezték az eurót. Nagyon komoly változásnak kell történnie ahhoz, hogy május 15. után ne dráguljon meg brutálisan a tankolás a honi töltőállomásokon.