2023. április 11. | 09:58

A kamerás autó előtt haladva egy másik szeretett volna bekanyarodás előtt elsőbbséget adni, ekkor történt a baleset.

Annyian elmondták már, hogy szinte lassan klisévé válik a mondás: az autóvezetés veszélyes üzem. Folyamatos figyelmet igényel és nem csak magunk elé kell nézni, hanem körbe is.

Erre elvileg mindenkit megtanít az oktatója, hogy mással ne foglalkozzunk a volán mögött. Nem véletlen, hogy sok olyan tevékenységet végezhetünk vezetés közben, amiért meg is büntetnek.

Bár azt nem tudni, hogy az idős úr mit csinálhatott, de elmondása alapján éppen nem figyelt, mielőtt belerongyolt egy vétlen autósba Budapesten. Erre az autós pedig egy harmadiknak is nekigurult, így három szereplős lett a ráfutásos baleset.

Az egész esetet rögzítette egy előre és hátra is figyelő fedélzeti kamera, így mind a két szemszögből visszanézhető az eset. A videót a BpiAutósok közösségének küldte el olvasójuk, amin látszik, hogy a figyelmetlen autós nem is fékezett.

Az egész a Könyves Kálmán körúton történt és egy Mondeo szeretett volna lekanyarodni tankolni a benzinkútra. A gyalogátkelőn azonban keresztirányú forgalom haladt, nekik elsőbbséget adva megállt.

A kamerás autó emiatt szintén megállt, viszont a mögötte érkező Fabia már nem. Utóbbinak ráadásul nem is volt biztosítása autóján, tehát a károsult fia elmondása alapján egyelőre csak bíznak benne, hogy kárukat a MABISZ-on keresztül megtérítik majd.

Az esetről egyébként még azt is elmondta, hogy a Skoda és a kamerás 7-es Golf rendesen összetörtek, a Mondeo viszont éppen csak enyhén megsérült. Ennél viszont fontosabb, hogy egyik autóban ülő ember sem sérült meg komolyabban.

Depositphotos