Ne lepődj meg, ha az utcán bandukolva elhúz melletted egy ismeretlen szedán és még csak alkalmad sincsen felfogni, hogy mi lehetett az. Nagy titkot árulok el azzal, hogy az bizony a kettes számú modellt láttad repeszteni az AMG újonnan bevezetett 35-ös szériájából. Nem semmi a kicsike!

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

Minden 2018 decemberében kezdődött az ütős kis videóval, amit a Mercedes-AMG posztolt saját YouTube csatornájára. Egy virgonc A-Klassét lehetett ugyanis látni benne, ahogy formás hátsójával végig szeli a tanpályát. Óriásit alkottak ezzel a reklám szakemberek, hiszen a többszázezres nézőközönség azonnal elkezdte találgatni, melyik AMG változat rejtőzhet a tüzes álca mögött. Mint kiderült, az A45 AMG-ről készült a csaknem 2 perces rövidfilm, árulkodó jel volt többek közt a kipufogó vég, mivel az A45 esetében négy végről, az A35 esetében viszont kettővel kevesebbről van szó.

Természetesen a hatchback és a szedán is csodásan fest az A35-ből, főként, hogy az A220-ba szerelt 2,0 literes soros négyhengeres motort kapta meg, turbóval vértezve. A több, mint 300 lóerős teljesítmény mellett 400 Nm-es nyomaték áll használója rendelkezésére. A gépezet álló helyzetből 4,8 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s tempót, a 4Matic hajtás támogatója mindeközben pedig a hétfokozatú duplakuplungos automata váltó. Végsebesség? 250 km/h-ra korlátozva.

Várhatóan érkezni fog harapósabb (alaphangon 400 lovas) változat is a lépcsőshátúból, mely megszokottan az A45 feliratot viseli majd a popóján. Az Audi S3 szedán vetélytársának ígérkező A-osztály kapott egy plusz merevítőt a motor alá, emellett AMG adaptív felfüggesztést és még annál is több aluminiumelemet. Ennek tetejébe az összkerékhajtáshoz olyan elektromos differenciálmű vezérlést fejlesztettek, amely használattól függően dönt, hogy a nyomaték 100%-át küldje az első kerekre, vagy 50%-át a hátsókra.

A Mercedes-Benz AMG A35 szedán 18-19 colos felnikkel rendelhető meg, várhatóan 50 ezer euró, átszámítva 15,8 millió forint lesz az alapára. A szalonokban 2019 második felétől fog díszelegni.