Érkezik az Audi S3 szedán riválisa

Közzétéve:
2019-03-28, 11:42

302 lóerős teljesítménnyel hasít a piac felé az új Mercedes-Benz AMG A35 szedán

Ne lepődj meg, ha az utcán bandukolva elhúz melletted egy ismeretlen szedán és még csak alkalmad sincsen felfogni, hogy mi lehetett az. Nagy titkot árulok el azzal, hogy az bizony a kettes számú modellt láttad repeszteni az AMG újonnan bevezetett 35-ös szériájából. Nem semmi a kicsike!

Mercedes-Benz AMG A35 szedán jobb orra

Minden 2018 decemberében kezdődött az ütős kis videóval, amit a Mercedes-AMG posztolt saját YouTube csatornájára. Egy virgonc A-Klassét lehetett ugyanis látni benne, ahogy formás hátsójával végig szeli a tanpályát. Óriásit alkottak ezzel a reklám szakemberek, hiszen a többszázezres nézőközönség azonnal elkezdte találgatni, melyik AMG változat rejtőzhet a tüzes álca mögött. Mint kiderült, az A45 AMG-ről készült a csaknem 2 perces rövidfilm, árulkodó jel volt többek közt a kipufogó vég, mivel az A45 esetében négy végről, az A35 esetében viszont kettővel kevesebbről van szó.

Mercedes-Benz AMG A35 szedán menet közben

Természetesen a hatchback és a szedán is csodásan fest az A35-ből, főként, hogy az A220-ba szerelt 2,0 literes soros négyhengeres motort kapta meg, turbóval vértezve. A több, mint 300 lóerős teljesítmény mellett 400 Nm-es nyomaték áll használója rendelkezésére. A gépezet álló helyzetből 4,8 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s tempót, a 4Matic hajtás támogatója mindeközben pedig a hétfokozatú duplakuplungos automata váltó. Végsebesség? 250 km/h-ra korlátozva.

Mercedes-Benz AMG A35 szedán hátulja

Várhatóan érkezni fog harapósabb (alaphangon 400 lovas) változat is a lépcsőshátúból, mely megszokottan az A45 feliratot viseli majd a popóján. Az Audi S3 szedán vetélytársának ígérkező A-osztály kapott egy plusz merevítőt a motor alá, emellett AMG adaptív felfüggesztést és még annál is több aluminiumelemet. Ennek tetejébe az összkerékhajtáshoz olyan elektromos differenciálmű vezérlést fejlesztettek, amely használattól függően dönt, hogy a nyomaték 100%-át küldje az első kerekre, vagy 50%-át a hátsókra.

Mercedes-Benz AMG A35 szedán beltere

A Mercedes-Benz AMG A35 szedán 18-19 colos felnikkel rendelhető meg, várhatóan 50 ezer euró, átszámítva 15,8 millió forint lesz az alapára. A szalonokban 2019 második felétől fog díszelegni.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További hírek