Ütős videót posztoltak az új Mercedes-Benz A45 AMG-ről!

Közzétéve:
2018-12-27, 13:08

A videó ugyan nem árul el sok mindent a Mercedes-Benz agresszív hatchbackjéről, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy rendkívül ütősre sikeredett! Az autó is!

A Mercedes-AMG Youtube csatorna által közzétett videónak a „Not another Christmas video”, vagyis „Ez nem egy újabb karácsonyi videó” címet adták és annak ellenére, hogy csak 2018. december 21-én posztolták, már több, mint 240 ezren meg is nézték. A karácsonyi jövés-menés közepette természetesen én is szakítottam időt arra, hogy párszor lejátszhassam.

Mercedes-Benz A45 AMG felmatricázva

A csaknem 2 perces videón a 400 lóerős méregzsákot látni, ahogy kirívóan felmatricázva, akció közben igen határozottan halad végig a pályán. A soron következő Mercedes-Benz A45 AMG literenként 200 lóerő teljesítésére lesz képes, az erőt pedig négyhengeres motorjából fogja nyerni.

A Mercedes-AMG vezérigazgatója, Tobias Moers korábban a brit Autocar magazinnak nyilatkozott az erőforrásokat illetően és elárulta, hogy a második generációs A45 AMG modellek valójában több, mint 400 lóerős maximális teljesítményre lesznek képesek, ugyanis az A-osztályban használt 2,0 literes egységet mélyrehatóan újratervezték.

Mercedes-Benz A45 AMG felmatricázva tanpályán

Ez azt jelenti, hogy az autó literenként valójában több, mint 200 lóerős lesz, így a jelenlegi A45 AMG kivitelnél is literenként plusz 12 lóerővel lehet gazdagodni. A továbbfejlesztett motorral az újgenerációs modell átvette a vezetést a literenkénti lóerő csúcstartójától, a McLaren Sennától. Az alapjáraton 789 lóerővel bíró V8-as blokkal szerelt sportautó literenként „csupán” 197 lóerőt testesít meg.

Mercedes-Benz A-osztály oldalról

A kis hothatch, melyet a vállalaton belül csak „Predator”-ként emlegetnek várhatóan ígéretes versenytársa lesz a konkurens Audi RS3-nak, de ugyanakkor a közelgő BMW M2 CSL-lel is örömmel száll harcba.  

A terjengő pletykákra rácáfolva Moers azt is elmondta, hogy a járműből benzines kivitelt fognak készíteni, hibrid-meghajtásban egyelőre nem gondolkodtak. Az A45 AMG teljesítményelőnyét kizárólag külső esztétikai elemek reprezentálják: négy darab, ovális alakot formált kipufogóvéget helyeztek el az autó hátsóján, míg az A35 ebből összesen csak kettőt kapott.

A45 AMG négy kipufogóval

A megújult A-osztály 10 milliméterrel hosszabbodott és egy újfajta padlólemezre épült, mely az eddiginél is valamivel merevebb karosszériát biztosít.

Forrás:

További autós hírek

A telegraph írt róla, hogy angliai farmerek vetették fel az ötletet, mivel a földjeik közelében lévő gyorséttermek szemete valósággal elárasztja…

Napjainkban a leggyakrabban felmerülő téma az autózásban az elektromos autózás. Előnyei és hátrányai egyarán vannak, mert tény, hogy egyelőre még…

Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős asszonyt egy negyvenöt éves Nógrád megyei nő. Mivel a baleset körülményei miatt elrendelt pályaalkalmassági vizsgán…

A HVG egyik olvasóját nem kicsi meglepetés érte ma. Egy kapuvári parkolóban, fizető övezetben hagyta autóját, miután parkolójegyet vett és…

Már a rendszámnál akadtak gondok a fejben: Alfagirl!??? Nyilván akár lehetett valami “izomagy reklám” megrendezett videó, amit sejtet a rendszám,…

Kapcsolódó írások

A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Az új Maybach fényszórók képeket vetítenek az útra
2018. március 09.
Nem kevesebb, mint kétmillió pixeles alakzatokat tud az útra vetíteni az új Mercedes Maybach S-osztály. Nagyszerű kiegészítő vagy inkább teljesen szükségtelen?
Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!
2018. október 12.
A ’80-as évek szinte elpusztíthatatlan autója, ami ma is megállja a helyét