Ütős videót posztoltak az új Mercedes-Benz A45 AMG-ről!

Közzétéve:
2018-12-27, 13:08

A videó ugyan nem árul el sok mindent a Mercedes-Benz agresszív hatchbackjéről, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy rendkívül ütősre sikeredett! Az autó is!

A Mercedes-AMG Youtube csatorna által közzétett videónak a „Not another Christmas video”, vagyis „Ez nem egy újabb karácsonyi videó” címet adták és annak ellenére, hogy csak 2018. december 21-én posztolták, már több, mint 240 ezren meg is nézték. A karácsonyi jövés-menés közepette természetesen én is szakítottam időt arra, hogy párszor lejátszhassam.

Mercedes-Benz A45 AMG felmatricázva

A csaknem 2 perces videón a 400 lóerős méregzsákot látni, ahogy kirívóan felmatricázva, akció közben igen határozottan halad végig a pályán. A soron következő Mercedes-Benz A45 AMG literenként 200 lóerő teljesítésére lesz képes, az erőt pedig négyhengeres motorjából fogja nyerni.

A Mercedes-AMG vezérigazgatója, Tobias Moers korábban a brit Autocar magazinnak nyilatkozott az erőforrásokat illetően és elárulta, hogy a második generációs A45 AMG modellek valójában több, mint 400 lóerős maximális teljesítményre lesznek képesek, ugyanis az A-osztályban használt 2,0 literes egységet mélyrehatóan újratervezték.

Mercedes-Benz A45 AMG felmatricázva tanpályán

Ez azt jelenti, hogy az autó literenként valójában több, mint 200 lóerős lesz, így a jelenlegi A45 AMG kivitelnél is literenként plusz 12 lóerővel lehet gazdagodni. A továbbfejlesztett motorral az újgenerációs modell átvette a vezetést a literenkénti lóerő csúcstartójától, a McLaren Sennától. Az alapjáraton 789 lóerővel bíró V8-as blokkal szerelt sportautó literenként „csupán” 197 lóerőt testesít meg.

Mercedes-Benz A-osztály oldalról

A kis hothatch, melyet a vállalaton belül csak „Predator”-ként emlegetnek várhatóan ígéretes versenytársa lesz a konkurens Audi RS3-nak, de ugyanakkor a közelgő BMW M2 CSL-lel is örömmel száll harcba.  

A terjengő pletykákra rácáfolva Moers azt is elmondta, hogy a járműből benzines kivitelt fognak készíteni, hibrid-meghajtásban egyelőre nem gondolkodtak. Az A45 AMG teljesítményelőnyét kizárólag külső esztétikai elemek reprezentálják: négy darab, ovális alakot formált kipufogóvéget helyeztek el az autó hátsóján, míg az A35 ebből összesen csak kettőt kapott.

A45 AMG négy kipufogóval

A megújult A-osztály 10 milliméterrel hosszabbodott és egy újfajta padlólemezre épült, mely az eddiginél is valamivel merevebb karosszériát biztosít.

Kapcsolódó írások

Mercedes W108 Eurowise tuning
2019. december 25.
Az Eurowise megépítette a világ talán legextrémebb S-osztályát: német kasztni, amerikai V8, hot rod stílus, airride. Sokkoló, de legalább annyira lenyűgöző.
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.

További hírek