A GTR név használata rávilágít, hogy mennyire fontos ez az autó: az első McLaren, amelynél feltűnt ez a három betű az F1 GTR volt, ez nyerte az 1995-ös Le Mans-i 24 órás versenyt, a második a P1 GTR volt, az Ultimate széria első pályára szánt verziója. Ezt a legendás sorozatot folytatja a Senna GTR.

Van néhány információ, amit megosztott a gyártó, az egyik ilyen, hogy ugyanaz a 4 literes, V8-as, ikerturbós erőforrás morog majd benne, mint ami az összes közúti és pályára szánt verzióban is dolgozik. A teljesítményen sikerült még javítani, ugyanis az utcai Senna 800 lóerejét nevetve felülmúlja a GTR, méghozzá 25 lóerővel. Az autó pontos súlyáról még nincs adat, de azt már tudni, hogy 1000 kilogrammnyi leszorítóerőt tud generálni, ami 200 kilogrammal több az utcai változatnál.

Oldalról is sportos a McLaren Senna GTR

Ez többek közt az újratervezett karosszériának köszönhető. Módosítottak az első és hátsó lökhárítón, amelyek így szélesebbek lettek, valamint kapott egy nagyobb splittert és hátsó diffúzort is, de a tekintélyes hátsó szárnyról sem szabad megfeledkezni. A diffúzorból kiáramló levegő összekapcsolódik a szárnnyal, így még nagyobb leszorító erő érhető el, ez pedig növeli a stabilitást.

A McLaren Senna GTR hátsó diffúzora és szárnya

A McLaren Senna GTR-ben a GT3-as versenyprogramjából származó felfüggesztési rendszer található. A Pirelli slick gumiabroncsokkal felszerelve az autó várhatóan több, mint 3 G-s lassulásra lesz képes, ami elképesztő, ugyanis 20 százalékkal több, mint a közúti autóé.

Mivel ez egy pályára szánt szörnyeteg, ezért az utastere letisztult és egyszerű lett. Kiszedték a légzsákokat, a középkonzol kijelzőjét és a sofőrnek szánt forgatható displayt is. Kapott viszont integrált váltófülekkel ellátott sportkormányt és radaralapú ütközéselkerülő rendszert. A klíma viszont maradt, ez plusz súly, de a gazdag ügyfelek szeretik komfortosan érezni magukat száguldozás közben is.

Állítólag 75 db-os limitált példányszám készül majd belőle, amelyből már az összes elkelt. Az ára pedig 405 millió forintnak megfelelő font.