Felcsút és Csákvár között nemrég felújították a 8126-os számú utat, a kivitelező ennek kapcsán a Csákvár és Vértesboglár közti, kb. hat kilométeres országúti szakaszt is teleszórta 40-es táblákkal, mondván, hogy egyszer oda is eljutnak az útburkolat kicserélését végző szakemberek. A táblák elég hosszú ideig voltak kint értelmetlenül, az autósok többsége nem is foglakozott velük, ami érthető, hiszen semmi nem indokolta, hogy ennyivel menjenek ott.

Azért is érthetetlen az a túlszabályozás, mert ez az útszakasz elég zsúfolt szokott lenni a balatoni forgalom miatt, ez egy elkerülője az M1-es és M7-es autópályának, amikor azok nagyon telítetté válnak, hétköznap pedig az ingázók és a teherforgalom miatt jár rajta sok gépjármű.

A TraffiX TV adásában elhangzik, hogy a magyar autósok ilyen esetben abban bízhatnak, hogy a rendőrök nem állnak ki az út szélére traffipaxozni, már amennyiben felmérik, hogy ezek a táblák a sofőrök szívatásán túl az adott pillanatban semmi másra nem jók. 

Íme a videó, ami a szomorú magyar valóságot tükrözi, hasonló megoldásokkal sajnálatos módon más utakon is lehet találkozni. Az építkezések előtt és/vagy után kint hagyott sebességkorlátozó táblák borsot törhetnek az ember orra alá, ezért érdemes mindig körültekintően vezetni azokon a helyeken, ahol nem fordulunk meg gyakran az autónkkal.