Hivatalosan is bemutatták a limitált példányszámban készülő Alfa Romeo Stelvio Estrema és a Giulia Estrema változatokat, amelyek a Veloce és a Quadrifoglio között helyezkednek el az olasz cég palettáján.

Az Alfa Romeo elmondta, az Estrema a cég első olyan limitált szériája, amely világszerte elérhető lesz, és a Veloce felszereltségi szinthez képest egy sokkal inkább teljesítményorientált verziót kapunk a modellekből. Ehhez hozzátartozik a szériafelszereltség részét képező adaptív felfüggesztés és az LSD differenciálmű is. A továbbfejlesztett felfüggesztés feltérképezi az útviszonyokat, és ennek megfelelően állítja be a lengéscsillapítót, hogy jobb kezelhetőséget biztosítson.

Alfa Romeo Giulia Estrema
Kép: Alfa Romeo

A szükséges erőről egy 2,0 literes, turbófeltöltős benzinmotor gondoskodik, amely 280 lóerő és 415 newtonméter leadására képes. A nyolcsebességes automata váltó a szedán és az SUV esetében is az alapfelszereltség részét képezi. Emellett a Stelvio gyárilag összkerékhajtással érkezik, míg a Giuliához extraként kérhető az Alfa Romeo Q4 AWD rendszere. Mindkét autóban megtalálható az adaptív tempomat, a sávelhagyásra figyelmeztető, az automatikus vészfékező rendszer és a holttér-asszisztens.

Alfa Romeo Stelvio Estrema
Kép: Alfa Romeo

A fejlesztéseknek köszönhetően az olasz gyártó hivatalos adatai alapján a szedán hátsókerekes verziója 5,5 másodperc, míg az összkerekes 5,1 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra. A Stelvio ugyancsak 5,5 szekundumos sprintidővel rendelkezik.

Nyitókép: Alfa Romeo