2021. szeptember 21. | 14:32

Jean-Philippe Imparato véleményét vélhetően többen is osztják.

Sok más autógyártóhoz hasonlóan az Alfa Romeo is villanyosítani kívánja a termékpalettáját, másoktól eltérően viszont nem akarja kijelzőkkel telepakolni az utasteret. A cég vezérigazgatója megerősítette, hogy a jövőbeni Alfa Romeo modellek a lehető legkevesebb képernyővel fognak rendelkezni.

A modern autókban a képernyők térnyerése egyre látványosabb. A németek ebből a szempontból is az élmezőnyhöz tartoznak, elég az MBUX Hyperscreen nevű koncepcióra gondolni, amely az új Mercedes-Benz EQS esetében is elérhető.

Az Alfa Romeónak azonban más tervei vannak. A BFM Businessnek adott interjúban, amelyet a Caradisiac francia autóipari oldal közölt, az Alfa Romeo új vezérigazgatója, Jean-Philippe Imparato az olasz márka jövőbeli terveibe engedett némi betekintést.

Az említett interjúban Imparatót idézik, aki elmondta, hogy nagyon konkrét elképzelései vannak az Alfa Romeo jövőbeli autóival kapcsolatban. Azt szeretné, ha azok vezető-központúak lennének, és nem akar „a szükségesnél több képernyőt” látni az autókban.

„Én nem egy iPadet adok el, ami körül egy autó van, hanem egy Alfa Romeót” – jelentette ki az olasz vállalat új vezérigazgatója.

Imparato hozzátette, hogy az Alfa Romeo jövőbeli autóinak érzelmeket kell közvetíteniük, még a motorhangból fakadó hallási élvezet nélkül is. Hogy ez utóbbit hogyan fogják kivitelezni, még nem tudni, feltételezhetően ezeket a fejlesztéseket a következő Alfa Romeo járművekben láthatjuk majd.