Ettől a Bugatti Chiron Pur Sporttól te is bezöldülsz

Közzétéve:
2020-05-20, 08:35

Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek ezektől a felniktől.

A Veyronból számos speciális kiadást készítettek az évek alatt, annak érdekében, hogy eladják az előre vízionált összes példányt. Most a Bugatti hasonló megközelítést alkalmaz a Chironnál is, a korábbi W16-os vadállat több fejlesztést is kapott.

A Chiron Pur Sport pályaorientált változata

A Pur Sport lett a molsheimi lineup legújabb tagja, amit ha pusztán a végsebessége alapján ítélnénk meg, akkor valójában ez a leglassabb Chiron, a maga 350 km/órájával. Ennek az az oka, hogy a Bugatti a versenypályára optimalizálta a legtöbb tulajdonságát és ez mindennél fontosabb.

A Bugatti Chiron Pur Sport Lime Green árnyalatban hátulról fotózva

A quad-turbós, 8,0 literes szörny készítői az eredeti kék-fekete kombinációt egy figyelemfelkeltőbb Lime Green-re cserélték. Ennél már csak a 20 colos felnik a furábbak, amelyekről egyértelműen megállapítható, hogy nem a legszebbek, viszont magnéziumból készültek és számos előnyük van. Például összesen 9 kilóval könnyítenek az autó súlyán és opcionálisan szerelhető rájuk karbonból készült aero kiegészítők, amelyek fokozzák a légáramlást és javítják a hűtést. A kiváló tapadásról kifejezetten a Pur Sport számára fejlesztett  Michelin Pilot Sport Cup 2R gumiabroncsok gondoskodnak.

A Chiron Pur Sport belseje

A Pur Sport többek közt még 3D nyomtatással készült kipufogóvégeket is kapott, valamint egy hatalmas hátsó szárnyat, ami még a holdról is látható. A legújabb Chiront egyébként 3,24 millió dollárért, vagyis kicsivel több mint 1 milliárd forintért vesztegetik.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Bugatti Chiron Pur Sport
2020. március 05.
Bugatti Chiron Pur Sport névre hallgat a legújabb, speckó Bugatti!

További hírek