Évi 1 milliárd eurós költségcsökkentést céloz meg a Continental

Közzétéve:
2020-09-03, 15:31

Az átszervezések és elbocsátások 30 000 munkahelyet érinthetnek.

Évi 1 milliárd eurós költségcsökkentést szeretne elérni a Continental, ennek érdekében a munkaerő 13 százalékát átszervezik vagy leépítik. A világ egyik vezető gumigyártója így próbálja enyhíteni a koronavírus-járvány negatív hatásait, melyek a teljes autóiparra egyre növekvő nyomást helyeznek.

A 30 000 munkahelyet érintő intézkedéseket 2025-ig tervezik végrehajtani. A vállalat elmondása alapján főleg a németországi munkavállalók lesznek érintettek, nagyjából 13 ezer pozíciót fognak átcsoportosítani vagy megszüntetni.

„Az autóiparban nem volt ekkora válság az elmúlt 70 évben, az alkatrészbeszállítókat pedig különösen érzékenyen érintik a kiesések” - fogalmazott Elmar Degenhart, a Continental AG vezérigazgatója.

A vállalat már a járvány kitörése előtt is jelentős, 20 000 munkahelyet érintő változtatásokat tervezett. A fókuszban már akkor is a költségcsökkentés állt – most még drasztikusabb intézkedésekre kényszerülnek a megfelelő eredmény elérése érdekében.

Continental zászlók

Úgy fest, a vírushelyzet csendesedése idején tapasztalt javulás elmúlni látszik az autóeladások terén. Augusztusban jelentősen visszaestek a mutatók egész Európában, ezek pedig semmissé teszik az elmúlt hónapok pozitív eredményeit.

A Continental előrejelzései nem festenek túl pozitív jövőképet. A német gyáróriás által kiadott közlemény szerint, az idei évben bizonytalan lesz a piac, az autóipar pedig valószínűsíthetően egészen az évtized közepéig nem tér vissza a 2017-es állapothoz.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1958 Continental Mark III, piros kabrió, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 28.
1958-ban a Ford megpróbálta feléleszteni a haldokló Continental divíziót. A Mark II utódjául egy költséghatékony 7,0 literes yachttal állt elő, ami 1958-ban a Mark III-ban teljesedett ki.
1950 Studebaker Champion Starlight Coupé, meggyvörös kupé, elölnézet, oldalnézet, balról, távolról
2019. december 01.
Az elmúlt évtizedek során számtalan olyan gyártó tette le a kanalat, melyek modelljei sokban hozzájárultak az autózás mai formájának kialakulásához. Ma 6 ilyen amerikai bestiával ismerkedhetsz meg.

További hírek