Ez szinte biztos: hatalmas veséket kap az új BMW 4-es sorozat

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-12-11, 15:57

Kémfotók alapján a sorozatgyártású modell megkapja a koncepcióautón látott gigantikus orrlyukakat.

A 2019 őszén tartott Frankfurti Autószalonon mutatták be a nagyvilágnak, hogy miként festhet majd a 2020-ban érkező 4-es BMW, ami ugye a 3-as kétajtós kivitele. A tanulmányautók az esetek nagy részében csak nyomokban tartalmaznak olyan részleteket vagy technikai megoldásokat, amelyek később a sorozatgyártású autón is megjelennek. Legalábbis általában.

BMW Concept 4 tanulmányautó
Nagyon úgy néz ki, hogy az új 4-es BMW örökli a tanulmányautóra biggyesztett óriási veséket

BMW Concept 4 nevű tanulmányautó – amellett, hogy piszok jól nézett ki – elsősorban gigantikus veséivel sokkolta a világot. Persze mindenki legyintett, hiszen csak koncepció. Azonban úgy tűnik, hogy az új 4-es kétségkívül egy új dizájnvilágot alkalmazó korszak első modellje lehet, melynek fő stílusjegye a megszokottnál is hatalmasabb hűtőmaszk. Erre enged következtetni a most lencsevégre kapott prototípus.

új BMW 4 prototípus
Az álcázott 4-esről készült képen itt még semmi izgalmas nem látszik

Az autó erősen álcázott példányai már az utakon róják tesztköreiket, első ránézésre, csupán az autó alakjából kiindulva, semmi különleges vagy forradalmit nem lehet felfedezni rajta. Első ránézésre legalábbis biztosan nem, a maszkmesterek ügyesen dolgoztak. Ám szemfüles fotósok készítettek pár közelebbi fotót is az autó elejéről, amin már látszik a turpisság. A maszk alatt bizony ott virítanak a nagy vesék.

új BMW 4 prototípus közelről
Ha jobban megnézed, akkor a tanulmányautón látható vesék ott lapulnak az álcázás alatt

Mindez arra enged következtetni, hogy az új BMW 4 egy bátor próbálkozás lesz a bajoroktól. A kész autó hasonló lehet az autószalonon bemutatott koncepcióhoz, ami remek hír, hiszen az egy nagyon szép, ígéretes formaterv volt, leszámítva persze a 7-es BMW veséin is messze túltevő orrlyukakat. Ezzel a húzással az autó jelentősen el fog különülni a G20/G21-es kódszámmal jelölt 3-as sorozat szedán illetve kombi kivitelétől, ami tovább növelheti a kupé és kabrió kivitelek exkluzivitását.

BMW Concept 4 tanulmányautó
Gigászi vesék ide vagy oda, ez az autó úgy gyönyörű, ahogy van, remélhetőleg minél több részletet átmentenek a kész autóra is

Kapcsolódó írások

Frankfurtban válaszolt a BMW a Tesla Model 3-ra!
2017. szeptember 13.
Kérdés, mennyire veheti fel a versenyt az elektromos autóival a bajor gyártó a Teslával, aminek a Model 3-jára már több mint 400 ezer előrendelést fogadtak be
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek