Ezekre érdemes most figyelned a budapesti közlekedés során

Frissítve:
2018-11-09, 15:45

A felújítási munkálatok a nyár elmúltával sem állnak meg, továbbra is rengeteg helyen találkozhatsz lezárásokkal és korlátozásokkal

A fővárosban való utazás továbbra sem akadálymentes, az autósok életét a lezárások, a tömegközlekedőkét pedig a hármas metró felújítása nehezíti a legjobban. Jelenleg ezekkel a fontosabb szituációkkal kell tisztában lenned.

Erzsébet híd

A Kossuth Lajos utcában a Semmelweis utca és a Ferenciek tere közt sávelhúzás zajlik, oldalanként két sáv járható, a Szép utcából pedig nem lehet balra, a híd fele kanyarodni. Ezek az állapotok egészen március végéig megmaradnak a felújítási munkálatok miatt. Szintén az Erzsébet hídhoz kapcsolódó hír, hogy éjjel 22:00-5:00 között a Budára tartó oldalon csak egy sáv járható, egészen november 30-ig.

Budapesti dugó

Fehérvári út

A Kanizsai és a Mérnök utca között lezárták a Fehérvári út kifele vezető oldalát, továbbá a Csurgóitól a Kondorosi útig is le van zárva ez az útszakasz november 30-ig a felújítások miatt, ráadásul irányonként csak egy sávban halad a forgalom. Valamint a Fehérvári út befelé vezető oldaláról nem lehet a Dombóvári útra kanyarodni, így a Szerémi út is csak a Prielle Kornélián keresztül érhető el.

Dózsa György út

Távhővezeték építése miatt a Benczúr utcától a Hősök teréig sávlezárások vannak, a belső sáv forgalmát átterelik a szembejövő oldalra. A Hősök terénél a Kós Károly sétány irányába is lezárnak sávokat. A Podmaniczkytól a Szondi utcáig szintén lezárásokkal találkozhatsz a Dózsa Györgyön, a Vágány és a Lehel utca között pedig visszaállt a forgalmi rend. A Kassák Lajos és a Vágány utca ismét kétirányú, a Tüzér utca pedig zsákutca lett a Róbert Károly körút irányából.

Az 1-es villamos munkálatai

December 31-ig a Borszéki utcáról egyirányúsítva van a Gyergyótölgyes utca, a P+R parkolóból csak az Etele utat érintve lehet visszajutni a Borszéki utcába. Az Etele út továbbra is egyirányú a Hadak útjától a Fehérvári útig. A Tétényi úton mindkét oldalon sávlezárás van az Etele útnál, és nem lehet kihajtani a Bártfai és a Vahot utcából sem.

Csömöri út

A felújítás ezen az útszakaszon november 9-ig tart, a Pálya utca le van zárva, a Nefelejcs utcától zsákutca lett. A Csömöri út még mindig egyirányú a Batthyány utcától a Rózsa utcáig. Az Eperjesi utca a Thökölytől a Csömöri út felé, a Szent Korona utca pedig a Rózsa és a Batthyány utca között egyirányú.

Ideges sofőr

Váci út

A tervek szerint keddtől megszűnik a sávlezárás a Róbert Károly körút után kifelé, az Árpád út és a Lehel tér közt pedig buszsávok vannak kijelölve. Befele a Róbert Károlyra balra kanyarodó sávok le vannak zárva, kifelé a Forgách utcánál két sávot zártak le, a befele vezető oldalon pedig a szervizutat. Az Alig utcát viszont végleg lezárták a Váci útnál.

M3 metrófelújítás

A Nyugati téren a Bajcsy-Zsilinszky útról nem lehet balra kanyarodni a Szent István körútra, a Teréz körútról pedig szintén nem lehet balra fordulni a Bajcsy felé. Az Árpád útról nem lehet bekanyarodni a Viola utcába, az Üllői útról viszont két sávban lehet balra kanyarodni a Kőér utcába. A Vak Bottyán utcában a Sibrik Miklós útnál mindkét irányban le van zárva a külső sáv. Ezek az állapotok a metrófelújítás végéig megmaradnak.

További érdekesség, hogy a Dombóvári úton is lezárások vannak, november 30-ig a Rákóczi híd felhajtója és a Kopaszi gát között a Budafoki út fele vezető oldalon haladhat csak a forgalom, irányonként egy sávban, hiszen itt új csomópontot hoznak létre. A Vízpart utca le van zárva, a hídra viszont mindkét irányból fel lehet hajtani. Fontos még az is, hogy a Könyves Kálmán körútról a Kőbányai útra kanyarodva szintén sávlezárással találkozhatsz. Keddtől viszont megnyitják a József Attila utcát a József Nádor térnél a burkolatfelújítási munkálatok végeztével.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Budapest sávelzárás
2018. október 31.
A 9 hónapon át tartó sávlezárásokkal még valahogy együtt tudunk élni, hiszen muszáj. De az, hogy jelen helyzetben a Kossuth Lajos utcában irányonként csupán egy-egy sáv járható, az már azért több, mint fájdalmas.   
Pénzt dob a parkolóautomatába egy férfi Budapesten
2020. június 30.
A hét közepén még ingyenes lesz a parkolás a köztereken, aztán visszaáll a régi rend.

További hírek